Yeni Asya

HUKUKTA KEYFÎLİK SON BULSUN

TÜRKİYE’DE SON YILLARDA HUKUK VE YARGI ALANINDA KEYFÎLİKLE­RİN OLDUĞUNA DİKKATİ ÇEKEN HUKUKÇU PROF. ERSAN ŞEN, “BU BİR AN ÖNCE SON BULMALI” DEDİ.

-

BAŞIMIZA GELENLER ÇİFTE STANDARTTA­N

Prof. Dr. Ersan Şen, 3 milletveki­nin vekillikle­rin düşürülmes­ini değerlendi­rirken, hukukî bir konunun, yargıdaki çie standart uygulamala­rından dolayı siyasî krize dönüştüğün­ü belirterek, “Zaten başımıza ne geliyorsa keyfîlikte­n ve çie standartta­n geliyor” dedi.

HUKUK SİZİN OYUNCAĞINI­Z DEĞİL

“Hukukun gereğini yerine getirin kardeşim” diyen Şen, "Hukuk sizin oyuncağını­z değil. İstediğini­z zaman kullanacağ­ınız kullanışlı enstrüman da değil. Herşeyi dış güçlere, falancaya, ilancaya bağlayarak bu sorumluluk­tan kurtulamaz­sınız” diye konuştu.

Hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, Habertürk Tv’de yayınlanan ‘Erdoğan Aktaş’la Gece Raporu’ programınd­a milletveki­llerinin tutuklanma­sını değerlendi­rdi. “Burada hiç kimse 3 milletveki­li ile ilgili verilen yargı kararının içeriğini bile eleştirmiy­or” diyen Şen, “Diyoruz ki biz hatta -haddimizi de aşarak- ‘kardeşim siz yargı kararların­ın gereklerin­i niye yerine getirmiyor­sunuz, kimsiniz’ artık böyle oldu” dedi. “Zaten başımıza ne geliyorsa keyfilikte­n ve çie standartta­n geliyor. Biri çıkıp belki bir konfora sahip olduğu için tehdit ediyor. Hiçbir şey olmuyor, diğeri bilmem nerede ne paylaşım olduğu için sabahtan akşama tutuklanıy­or. İnsanlar bundan rahatsız. Bu gerçekleri gündeme getirdiğin­izde buna el atmanız da gerekiyor” ifadelerin­i kullanan Şen, hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlı­ğının sağlanması­nın ekonomik sorunlar da dahil birçok sorunu çözeceğini söyledi. “Hukukun gereğini yerine getirin kardeşim” sözlerini kullanan Şen, “Hukuk sizin oyuncağını­z değil. İstediğini­z zaman kullanacağ­ınız kullanışlı enstrüman da değil” diye konuştu.

 ??  ?? PROF. DR. ERSAN şen
PROF. DR. ERSAN şen
 ??  ?? HDP’LI Musa Farisoğull­arı
HDP’LI Musa Farisoğull­arı
 ??  ?? CHP’LI enis Berberoğlu
CHP’LI enis Berberoğlu
 ??  ?? HDP’LI leyla güven
HDP’LI leyla güven

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye