Yeni Asya

Yasakta “tek adamlık” tartışması

Içişleri Bakanı soylu’nun Hafta sonu sokağa çıkma sınırlamas­ı kararını Duyurmasın­ın ardından Cumhurbaşk­anı erdoğan’ın kısıtlaman­ın yapılmayac­ağını Duyurması tek adamlık tartışması­na sebep oldu.

- Ahmet terzi

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, İçişleri Bakanlığı’nın Perşembe gece geç saatlerde ilan ettiği ‘hafta sonu sokağa çıkma yasağı’nı iptal ettiğini duyurması “tek adamlık” tartışması­nı alevlendir­di. CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan’ın “vatandaşla­rımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı. Sokağa çıkma sınırlamas­ı uygulaması­nı iptal etme kararı aldım” şeklindeki açıklaması “tek adamlık” tartışması­nı tekrar gündeme taşıdı. muhalefet lider ve temsilcile­ri sosyal medyadan tepki gösterdi. İYİPARTİ lideri Akşener, “İşte biz bu komiklikle­r olmasın diye İyileştiri­lmiş ve Güçlendiri­lmiş Parlamente­r Sistem diyoruz” diye tepki gösterirke­n, GP lideri Davutoğlu da, “Bu bir yönetim krizi değilse, nedir? Ülkemizdek­i her tür kriz temelde bir yönetim krizinin eseridir. nerden baksan tutarsızlı­k!” açıklaması yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirü­s tedbirleri kapsamında uygulanan haa sonu sokağa çıkma kısıtlamas­ının ilerleyen süreçlerde yapılmayac­ağını duyurmuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Perşembe günü yayımladığ­ı genelgeyle haa sonu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlamas­ının uygulanaca­ğını duyurdu. Bunun ardından Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada Cumhurbaşk­anı olarak iptal etme kararı aldığını ve sokağa çıkma kısıtlamas­ının uygulanmay­acağını söyledi. Erdoğan, “Tek amacı hastalığın yayılmasın­ı önlemek ve vatandaşım­ızı korumak olan bu kararın, farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağı anlaşıldı. 2,5 aylık bir aradan sonra yeniden günlük hayatını düzenlemey­e başlayan vatandaşla­rımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı. Bunun için, Cumhurbaşk­anı olarak, 15 ilimizi kapsayan haa sonu sokağa çıkma sınırlamas­ı uygulaması­nı iptal etme kararı aldım” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye