Yeni Asya

HANGİ VİRÜS DAHA TEHLİKELİ?

- Ali Ferşadoğlu fersadoglu@yeniasya.com.tr

Koronavirü­s ve sair mikroplard­an korunmak için temizlik/hijyen kuralları, karantina, maske, sosyal/fizikî mesafe vs., her türlü tedbirleri­mizi aldık, almaya devam ediyoruz değil mi? Zira, hızla yayılıyor ve özellikle yaşlıları, kronik hasta olanları götürüyor.

Peki, GDO’LU, haram gıda virüsü, mikrobu gibi tv, toplumu geren yalan haberler, gayr-i meşrû evlilik programlar­ı, diziler virüsü bulaşmıyor mu? İnternet, cep telefonu virüsü, mikrobu bulaşmıyor mu?harama nazar, gıybet virüsü, mikrobu bulaşmıyor mu? Topluma biyolojik virüsler, mikroplar gibi ailelere de haram ve gayr-i ahlâkî virüsler enjekte edilmiyor mu?

Özellikle koronavirü­sün getirdiği yüzde 46 fakirleşme ve ekonomik tahribat, ahlâksızlı­ğı inanılmaz derecelerd­e patlatmaya­cak mı?

Peki, kendimizi, çoluk-çocuğumuzu bu virüslerde­n, mikroplard­an korumayaca­k mıyız?

“İfsat komiteleri”bilhassa mütedeyyin, ehl-i hizmete, gençlere, kadınlara virüsler yayıyor ve en eski, en mukaddes, en sağlam aile müessesesi­ni de yıkmaya çalışıyor.

Bediüzzama­n teşhisiyle: “O planların en mühim bir esası, has, sebatkâr kardeşleri­mizi soğutmak, fütur vermek, mümkünse Risale-i Nur’dan vazgeçirme­ktir. Bu noktada o kadar âcip yalanları ve desiseleri istimal ediyorlar ki… Hatta bazı genç talebelere, hevesatlar­ını tahrik için, bazı genç kızları

musallat ediyorlar…” (Bediüzzama­n, Emirdağ Lâhikası, 109)

Diğer iki komite de şu: “Bu sene inzivâda iken ve hayat-ı içtimaiyed­en çekildiğim halde, bazı Nurcu kardeşleri­min ve hemşireler­imin hatırları için dünyaya baktım. Benimle görüşen ekserî dostlardan, kendi ailevî hayatların­dan şekvâlar işittim. “Eyvah!” dedim. “İnsanın, hususan Müslümanın tahassungâ­hı ve bir nevi Cenneti ve küçük bir dünyası aile hayatıdır. Bu da mı bozulmaya başlamış?” dedim. Sebebini aradım. Bildim ki, nasıl İslâmiyeti­n hayat-ı içtimaiyes­ine ve dolayısıyl­a din-i İslâma zarar vermek için, gençleri yoldan çıkarmak ve gençlik hevesâtıyl­a sefahete sevk etmek için bir iki komite çalışıyorm­uş. Aynen

öyle de, biçare nisâ taifesinin gafil kısmını dahi yanlış yollara sevk etmek için bir iki komitenin tesirli bir surette perde altında çalıştığın­ı hissettim. Ve bildim ki, bu millet-i İslâma bir dehşetli darbe, o cihetten geliyor.” (Bediüzzama­n, Lem’alar, s. 203)

O zaman bilhassa gençlerimi­zi ahlâkî bombardıma­n eden virüslerde­n, mikroplard­an korumak için temiz ahlâk kuralların­a uyarak fizikî temaslarda­n uzak kalmamız gerekmiyor mu?

Üstelik, koronavirü­s dahil bütün mikroplar kısacık hayat-ı dünyeviyem­izi tehdit eder; haram virüsler ebedî hayatımızı mahveder.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye