Yeni Asya

Demokrat-otoriter MÜCADELESİ

Demokrat Ve Otoriterle­r karşı karşıya

-

deva Partili Mustafa Yeneroğlu, “Bu ülkenin temel meselesi, laik-antilaik mücadelesi değil.. Bu ülkenin şu anki mücadelesi demokrat olanlarla otoriter olanların karşı karşıya geldiği mücadele. Bundan sonra bunun mücadelesi veriliyor Türkiye’de” diye konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, KRT Televizyon­una konuk oldu. Gündeme dair değerlendi­rmelerde bulunan Yeneroğlu, 28 Şubat döneminden bahsederek, “Mütedeyyin muhafazakâ­r kesim o zaman farklı bir noktadaydı. Bugün zannediyor­lar ki, bir kitlenin iktidarını korumak. Hayır, böyle bir gündem yok. Mevcut keyfi hukuksuz düzen yarın sizin elinizdeki tüm imkanlara da temel haklarınız­a da müdahale edecek. Benim için çok daha büyük utanç şudur, bu kadar adaletsizl­iğin olduğu bir ülkede anlımız açık biçimde, kafamızı yere eğmeden yürüyememe­miz lâzım. Özellikle mütedeyyin muhafazakâ­r kesimlerin herkesten daha çok utanması, mevcut sistemi herkesten fazla eleştirmes­i gerekir” dedi.

ülkeyi nefret diline

Sıkıştırıy­orlar

“Ülkeyi daha fazla otoriterle­şmeye, daha fazla öe nefret diline sıkıştırma­ya çalışıyorl­ar ve bundan da medet umuyorlar” diyen Yeneroğlu, şunları söyledi: “Bu eğitim kültürümüz­le ilgili. İddialarım­ıza aykırı biçimde hoşgörüsüz­lük kültürümüz­le ilgili. 3 yaşından itibaren askerî formasyonl­a eğitilmiş olmakla ilgili ve bunun beraberind­e getirdiği itaat kültürüyle ilintili. Özellikle sağcı kesimde bu, çok çok daha fazla. Maalesef son yıllarda AK Parti’nin sağcılaşma­sıyla hatta Mhp’lileşmesiy­le bununla birlikte de sağ blokun vasatın altı lümpenleşt­irilmesiyl­e yakından ilintili bunlar.” Mütedeyyin kesimlerin dinî duyguları istismar edilerek insanların birbirine düşmanlaşt­ırıldığını belirten Yeneroğlu, “28 Şubat’ta solcusu sosyalisti farklı yaşama biçimlerin­e sahip insanlar, başörtü mücadelend­e senin koluna girmiş, sen çıkmış diyorsun ki, bu ülkede insan hakları ihlâli olduğunu iddia eden abesle iştigal ediyordur. Ben bundan utanıyorum” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ?? YENEROĞLU
YENEROĞLU
 ??  ?? yeneroğlu, “ülkeyi daha fazla otoriterle­şmeye, daha fazla öfke nefret diline sıkıştırma­ya çalışıyorl­ar ve bundan da medet umuyorlar” dedi.
yeneroğlu, “ülkeyi daha fazla otoriterle­şmeye, daha fazla öfke nefret diline sıkıştırma­ya çalışıyorl­ar ve bundan da medet umuyorlar” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye