Yeni Asya

AB Türkiye'den vazgeçmeme­li

BÜTÜN OLUMSUZLUK­LARA RAĞMEN...

-

ALMANYA’NIN eski Ankara Büyükelçis­i Martin Erdmann, Türkiye’de adalet sisteminde, basın özgürlüğü konusunda ve dış politikada yaşanan gelişmeler­i “rahatsızlı­k verici” olarak nitelendir­irken, buna rağmen Avrupa Birliği’nin Türkiye ile tam üyelik müzakerele­rinin devam etmesi gerektiğin­i dile getirdi.

almanya’nın eski Ankara Büyükelçis­i Martin Erdmann, Türkiye’de adalet sisteminde, basın hürriyeti konusunda ve dış politikada yaşanan gelişmeler­i “rahatsızlı­k verici” olarak nitelendir­irken, buna rağmen Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) tam üyelik müzakerele­rinin devam etmesi gerektiğin­i dile getirdi. Eski Büyükelçi, Türkiye’de bir kesimin, tam üyelik müzakerele­rini, ülkede reformları dışa- rıdan teşvik edici bir mekanizma olarak gördüğünü ve bu açıdan bir umut olarak algıladığı­nı belirtti. DW Türkçe’de yer alan habere göre, Ab-türkiye tam üyelik müzakerele­ri her ne kadar resmen sona erdirilmiş olmasa da, 2018 yılında Avrupa Konseyi’nin aldığı kararla donduruldu.

DEMOKRATİK­LEŞME REFLEKSLER­İ ÇALIŞIYOR

türkİye’de yaşadığı yıllarda, bu ülkedeki toplumun “tamamen demokrat” bir toplum olduğunu gördüğünü kaydeden Erdmann, kendi döneminde Türkiye’de yapılan seçimlerin her ne kadar adil olmasa da özgür bir biçimde gerçekleşt­iğini ifade ederek, “Türkiye’nin demokratik releksleri çalışıyor” dedi. Röportajda, “Aşırı derecede belirsizli­klerle dolu bir bölgede, Türkiye’nin bir istikrar faktörü olması hem Avrupa’nın, hem de Almanya’nın çıkarların­adır” ifadesini kullanan Martin Erdmann, ciddi anlamda istikrarsı­zlaştırıcı gelişmeler yaşayan komşuları Suriye, Irak ve İran ile kıyaslandı­ğında Türkiye’nin bir istikrar adası olduğunu vurguladı.

 ??  ??
 ??  ?? Martin Erdmann
Martin Erdmann
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye