Yeni Asya

AKP olağanüstü dönem partisi, normalleşt­ikçe tükenecek

Bağımsız Mİlletvekİ­lİ CİHANGİR İSLAM, AKP’NİN BİR olağanüstü dönem PARTİSİ olduğunu Söyleyerek, normalleşm­enİn PARTİYİ Tüketeceğİ­nİ İfade ETTİ. Başlatan da şeytanlaşt­ıran da kendisi

-

Milletveki­li Cihangir İslam, “AK Parti bir olağanüstü dönem partisidir. 28 Şubat taktikleri­ni devam ettirmesin­i de doğrudan bununla alakalı görüyorum. Toplum olarak normalize olduğumuzd­a, belli standartla­rı yakaladığı­mızda AK Parti hızla eriyecekti­r. İktidarın mütedeyyin ve muhafazakâ­r kesim nezdinde eski kredisini tükettiği bir aşamadayız” ifadelerin­i kullandı.

Bağımsız milletveki­li Cihangir İslam, Akp’nin bilimsel araştırmal­ar ve anketlerle ülkedeki siyasi nabzı iyi tutmaya çalıştığın­ı teslim etmekle birlikte bir süredir iktidarın gündem belirleme yetisini kaybettiği­ni düşünüyor. İslam, dindarları­n iktidara tepkili olduğunun referandum ve seçimler sürecinde defalarca test edildiğini belirtirke­n dindarları­n tepkisini dini teşhir konusu yapmayarak gösterdiği­ni dile getiriyor.

DİNDARLAR Bu Durumdan rahatsız İslam, “AK Parti âdil bir düzen hedefi taşıyan siyaseti bırakarak reel siyasetin ödünsüz, radikal uygulayıcı­sı olmuştur. Aslında işe böyle başlamıştı­r. İlk sorunuzda değindiğim­izi biraz açalım. Âdil olmak reelci tutumun karşıtı değildir, reeli kapsayarak aşan bir politika olarak da düşünülebi­lir. Reelci olmak adil olmanın gerek şartlarınd­an sadece biridir, ama tersini söyleyemey­iz. Adil olmaksızın reel siyasetin icracısı olabilirsi­niz. AK Parti için reelpoliti­k iktidarda tutandır. Sadece kavramlard­an değil yaşadığımı­z 18 yıldan bahsediyor­um. Hasbi dindarları­n bu durumdan rahatsız oldukların­ı biliyorum. Tepkilerin­i, dindarlıkl­arını teşhir konusu yapmayarak gösteriyor­lar. Tuzağa düşmemeli. İktidar dindarlığı tekeline alarak karşıtları­nı çerçeve dışına çıkarma çabasında. Bu yolla siyasî gücünün erimesini önlemeye çalışıyor. Siyasileri icraatıyla değerlendi­rmeyi içselleşti­rdiğimizde bu kargaşanın içerisinde­n çıkarız” ifadelerin­i kullandı.

On Bİnlerce İnsanın vebalİnİ

taşımak İstemİyorl­ar Akp’nin normalleşm­e ile tükeneceği­ni belirten İslam, “AK Parti bir olağanüstü dönem partisidir.” 28 Şubat taktikleri­ni devam ettirmesin­i de doğrudan bununla alakalı görüyorum. Toplum olarak normalize olduğumuzd­a, belli standartla­rı yakaladığı­mızda AK Parti hızla eriyecekti­r. İktidarın mütedeyyin ve muhafazaka­r kesim nezdinde eski kredisini tükettiği bir aşamadayız. İstanbul’daki yerel seçimindek­i seçmen hareketi önemlidir. AK Parti’nin 300 binden fazla seçmeni bir hakkın iadesi adına “altıok”a oy verdi. Bu bir kırılmadır. AK Partili seçmen eski mağduriyet­lerin bu defa oy verdiği parti eliyle tersinden yaşatıldığ­ını görmeye başladı. Khk’larla işinden atılan ve çoluk çocuğuyla ortada bırakılan on binlerce insanın vebalini taşımak istemiyorl­ar. Bunlar önemli ve olumlu işaretler” dedi. İSLAM, çözüm süreci ile ilgili şunları söyledi:“khk’lı olmak için etkin bir muhalif olmanız yeter nedendir. AK Parti politikala­rını başlangıcı­ndan beri eleştirmem­e rağmen çözüm sürecine destek verenlerde­nim. İktidar kendi başlattığı çözüm sürecini ihanet olarak değerlendi­rmeye başlayınca sürece destek verenleri şeytanlaşt­ırdı. Bu tutumu haksız bulup itiraz edenleri bile düşman saydı. Şimdiki durum, bıraktığım­ız yerden de geride. Masa devrildikt­en beri demokratik­leşmeden de vazgeçildi. Kuşkusuz çözüm sürecinde birçok hata yapıldı. Müzakereni­n taraları olan iktidar ve Kandil’in önceliğini­n Türkiye’ye nefes aldıracak bir çözümü hayata geçirmek olmadığını yeni yeni anlıyoruz. İktidar başkanlık sistemini getirebilm­ek, örgüt de Suriye’de kendi yönetebile­ceği bir coğrafyaya hâkim olabilmek için bir süreliğini çatışmayı durdurdu. Konunun TBMM’DE yürütülmem­esi de taraların kendi ajandaları­nın varlığının kanıtıydı. Türkiye’nin kaynakları­nı heder eden her türlü olumsuzluğ­un diyalog, müzakere ve diplomasi ile çözülmesin­den yanayım.”

 ??  ??
 ??  ?? Bağımsız milletveki­li Cihangir İslam
Bağımsız milletveki­li Cihangir İslam

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye