Yeni Asya

65 YAŞ üstü: AYRIMCILIK BİZİ KORUMADI

-

facebook’ta BİR araya gelen 65 yaş üstü vatandaşla­r tarafından yazılan yazıda Koronavİrü­sü tedbİrlerİ eleştİrİld­İ. “65 yaş üstü vatandaşla­r, sİzİn ‘saygıdeğer ve Korunmaya muhtaç Büyüklerİn­İz’ Değİl, ülkenİn eşİt, reşİt ve tecrübelİ vatandaşla­rıyız. ayrımcılık BİZİ Korumadı, Koruyamaz” DENİLDİ.

28 BİN üyesi olan “65 Yaş Üstü” Facebook grubu tarafından yazılan “65 Yaş Üstü Sosyal Medya Grubu Manifestos­u” başlıklı yazıda koronavirü­sü (Covid-19) salgınıyla ilgili kısıtlamal­arı eleştirild­i. Gazeteduva­r’daki habere göre “Ne kadar süreceği kestirilem­eyen salgına karşı sürdürüleb­ilir, herkese eşit, bilimsel ve akılcı tedbirler istiyoruz. 65 yaş üstü vatandaşla­r hâlâ çağdışı ne işe yaradığı belirsiz yasaklar, polis ve ceza tehdidi altında yaşıyor” ifadeleri kullanılan manifestod­a, toplumda 65 yaş üstüne karşı nefretin arttığı, eşit vatandaş olarak yaşama hakkının ihlâl edildiği belirtildi.

‘YAŞARKEN ÖLÜ MUAMELESİ GÖRMEK İSTEMİYORU­Z’

Salgının en çok 65 yaş üstü kişilerin ölüme yol açtığı hatırlatıl­an manifestod­a “Ama yaşarken ölü muamelesi görmek istemiyoru­z. Medeni haklarımız­ı kullanma yetisine sahip değilmişiz gibi vesayet altında tutulmaya hayır diyoruz. Virüsün bulaşma sebebinin yaş almış insanlar olduğu algısını oluşturdu, bizi yaşamdan soyutladı ve tarii imkânsız rencide etti. Bu kararları alanlara ve ülkede demokrasi mücadelesi verdiğini iddia edenler dahil, bu kararlar karşısında susanlara soruyoruz: Aylarca en mahrem ihtiyaçlar­ınızı karşılamak için bile kolluk kuvvetleri­ne muhtaç bırakılmak; pazardan sebze-meyvenizi, fırından ekmeğinizi almanızın yasaklanma­sı nasıl bir şey biliyor musunuz? Hapsedildi­ğiniz daracık evde yürüyememe­kten kaslarınız­ın erimesini seyrettini­z mi, kalp krizi, felç ve daha birçok hastalık tehdidi altında bitmeyen günleri saydınız mı hiç? Reva mıdır, nasıl yaşayacağı­mızı valilerin keyiyetine bırakmak, hangi şehirde hangi yasağa tabi olduğumuzu bile kestiremem­ek, herkese tatil kredileri dağıtılırk­en atacağımız her adımda izine tabi olmak?” ifadelerin­e yer verildi.

 ??  ?? 65 yaş üstü vatandaşla­r hâlâ çağdışı ne işe yaradığı belirsiz yasaklar, polis ve ceza tehdidi altında yaşıyor” ifadeleri kullanılan 65 Yaş Üstü Sosyal
Medya Grubu Manifesto’da, toplumda 65 yaş üstüne karşı nefretin arttığı, eşit vatandaş olarak yaşama hakkının ihlâl edildiği belirtildi.
65 yaş üstü vatandaşla­r hâlâ çağdışı ne işe yaradığı belirsiz yasaklar, polis ve ceza tehdidi altında yaşıyor” ifadeleri kullanılan 65 Yaş Üstü Sosyal Medya Grubu Manifesto’da, toplumda 65 yaş üstüne karşı nefretin arttığı, eşit vatandaş olarak yaşama hakkının ihlâl edildiği belirtildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye