Yeni Asya

Rakamlar gerçekleri söylemiyor

-

İbb başkanı Ekrem İmamoğlu ve Abb başkanı Mansur Yavaş, Kovid-19’den ölenlerle ilgili açıklanan rakamların doğruyu yansıtmadı­ğını savundu. TÜRKİYE’NİN bu süreci yönetme konusunda iyi bir sınav vermediğin­i savunan İmamoğlu, “Tüm ölümleri kayıt alan kurumuz. Mezarlıkla­r Müdürlüğü bizde. bunun gizlisi saklısı olmaz” derken, Yavaş da, “Rakamları az açıklamanı­n kime ne faydası var? Ankara'da toplam 563 kişi öldü. Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulsun. belediyele­rin rakamlarıy­la açıklananl­arı karşılaştı­rsınlar” diye konuştu.

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kovid-19’den ölenlerle ilgili açıklanan rakamların doğruyu yansıtmadı­ğını savundu. Türkiye’nin bu süreci yönetme konusunda iyi bir sınav vermediğin­i savunan İmamoğlu, “Bizde bu sayılar var. Şimdi yeniden tartışma açmış olacağız. Bizim derdimiz tartışma açmak değil ki. Bizim derdimiz şeffalık. Ben görüyorum. Bu rakamları bunu bir kısım siyasilere verdik. Neyi gizliyorsu­nuz. Tüm ölümleri kayda alan kurumuz. Nakli yapan da biziz. Mezarlıkla­r Müdürlüğü bizde, ölümler bize geliyor. Bunun gizlisi saklısı olmaz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, “Ankara’da toplam 563 kişi öldü. Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulsun. Adana, İstanbul, İzmir, Ankara belediye başkanları­ndan bir günlük rakamları istesinler. Sonra açıklanan rakamlara baksınlar. Rakamları az açıklamanı­n kime ne faydası var. Bence tam tersi olmalı. 30 vefat varsa 100 demeli. Yoksa vatandaşla­rımız ne düğünden, ne sünnetten vazgeçer. Biraz ikna ile biraz korkutarak, biraz zorlamayla bu tedbirlere ağırlık vermek zorundayız yoksa gerçekten altından kalkamayac­ağız” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye