Yeni Asya

avrupa yenİden kapanıyor

KORONAVİRÜ­SÜNÜN YAZ TATİLİNİN Ardından HıZLA ARTıŞA GEÇTİĞİ Avrupa, Tedbİrlerİ Arttırıyor. HÜKÜMETLER VİRÜSÜN Hızlı Arttığı Ülkelerden Gelen Yolculara Sınırların­ı KAPATMA Kararların­ı AÇıKLAMAYA BAŞLADı.

-

dünyada 832 binden fazla kişinin canına mal olan koronavirü­sü salgınının yeniden hız kazandığı Avrupa’da, hükümetler sert tedbirleri arttırıyor. Amerikanın­sesi’ndeki habere göre Adım adım yabancı ziyaretçil­ere kapanma tedbirleri açıklayan Avrupa ülkelerind­e, yaz tatili sebebiyle kaldırılan Schengen sınırları içindeki ülke sınırların­ın da yeniden kapatılmas­ı konusu tartışılma­ya başlandı. AB içinde sınırların­ı “tamamiyle” kapattığın­ı duyuran ilk ülke ise Macaristan oldu. Başbakan Victor Orban’ın makamı, 1 Eylül’den itibaren Macaristan’da oturmayanl­arın ülkeye girişlerin­in yasaklandı­ğını açıkladı.

sokaklar Maskelendİ Fransa ve Almanya’da virüsün hızlı yayıldığı şehirlerde, kapalı mekânların yanı sıra sokaklarda da maske takma

zorunluluğ­u geldi. Yasağa uymayanlar­a Almanya’da 50, Fransa’da 135 Euro para cezası verileceği duyuruldu. Berlin, Paris ve Zürih şehirlerin­de ise çoğunlukla aşırı sağ muhalileri­n destek verdiği gruplar, maske takma ve aşı olmaya karşı eylem düzenledil­er. Almanya

Başbakanı Angela Merkel Cuma günü yaptığı konuşmada, salgının sonbahar ve kış aylarında “daha da zorlaşması­nı” beklediğin­i açıkladı. Geçen haa ortalama 7 bin vak’a artışı ile Avrupa’da virüsün en hızlı yayıldığı Fransa’da Cumhurbaşk­anı Emmanuel

Macron, “Virüs sürekli artan bir dinamik gösteriyor. Ülkeyi tümüyle kapatmamak için her türlü tedbiri almak zorundayız” dedi. Fransız hükümeti 21 ilde kırmızı seviye alarm ilân ederek, Paris, Marsilya ve Strasbourg gibi büyük illerde sokakta maske takılmasın­ı zorunlu hale getirdi. Vak’alardaki artış, Avrupa Birliği yönetimini de harekete geçirdi. Ülkelerin tek tek sınırları kapatmasın­ı istemeyen Brüksel, bu konuda ortak karar alınmasını çağrısını yineledi. AB büyükelçil­eri sınırlar konusunda düzenli olarak gerçekleşt­irdikleri toplantıla­rda Schengen sınırları dışından gelen ülkeleri de sınırlıyor. AB, turizm sezonu boyunca Schengen dışında 14 ülkeye sınırların­ı açmıştı.

 ??  ?? dünyada 832 binden fazla kişinin canına mal olan koronavirü­sü salgınının yeniden hız kazandığı avrupa’da, hükümetler sert tedbirleri arttırıyor.
dünyada 832 binden fazla kişinin canına mal olan koronavirü­sü salgınının yeniden hız kazandığı avrupa’da, hükümetler sert tedbirleri arttırıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye