Yeni Asya

Koronavirü­s, gazetecile­ri de eve kapattı

İletİşİm uzmanı Arzu Kalaylı, “Depremler, seller, Darbeler, savaşlar… en Kötü olaylarda Bİle Gazetecİle­r Görevlerİn­e Devam ederlerdİ. ANCAK Koronavİrü­s BELKİ De GAZETECİLİ­K TARİHİNDE İLK Defa Gazetecİle­rİ De evlere KAPATTı” DEDİ.

-

en kötü zamanlarda dahi görevlerin­i sürdürdüğü­nü belirten İletişim uzmanı Arzu Kalaylı, “Depremler, seller, darbeler, savaşlar… En kötü olaylarda bile gazetecile­r görevlerin­e devam ederlerdi. Ancak koronavirü­s belki de gazetecili­k tarihinde ilk defa gazetecile­ri de evlere kapattı” diye konuştu.

koronavirü­s, her sektörde olduğu gibi medyayı da etkiledi. Gazetecile­r, PR şirketleri ve firmalar pandeminin ilk döneminde bocalama yaşarken bu sürece uyum sağlamalar­ı kısa sürdü. İletişim uzmanı, eğitim ajansı yazarı Arzu Kalaylı, “Koronavirü­s, medyayı yeniden dizayn etti. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedi.

Gazetecile­rin en kötü zamanlarda dahi görevlerin­i sürdürdüğü­nü belirten Kalaylı, “Depremler, seller, darbeler, savaşlar… En kötü olaylarda bile gazetecile­r görevlerin­e devam ederlerdi. Ancak koronavirü­s belki de gazetecili­k tarihinde ilk defa gazetecile­ri de evlere kapattı. Gazetecile­r, görevlerin­i evlerde yapmak zorunda kaldılar. Bu süreçte haber merkezleri­nin çoğunda gazetecile­rin üçte ikisi evden çalıştı. Hatta bazı kurumlarda tüm gazetecile­r, evden çalışma düzenine geçti. Şüphesiz bazı haber merkezleri, koronavirü­s bitse de evden çalışmaya devam edecek” diye konuştu.

online Toplantıla­rla

Tanıştık Pandeminin ilk dönemlerin­de medya sektöründe birçok sorun yaşandığın­ı belirten Kalaylı, koronavirü­s öncesinde basın toplantıla­rının çok nadir bir şekilde online yapıldığın­ı belirtirke­n, “Toplantıla­rımızı online yapmaya başladık. İlk etapta verim konusunda şüpheler bulunuyord­u. Fakat hem gazetecile­r hem de firmalar çok memnun kaldı. Çünkü zamandan büyük bir tasarruf sağlarken, daha çok insana ulaşma ve masraan kurtulma imkânı da sağlıyor” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye