Yeni Asya

Cennete uçtun, be Said…

- Osman Zengin

Umumiyetle, yazdığımız tâziye yazılarınd­a, cemaatimiz­den vefat edenlerind­en, tanıdığımı­z, hukukumuz olanları yazıyoruz. Bu Said kardeşimiz­le, pek mülâkî olduğumu hatırlayam­adım, ama rahatsızlı­ğından beri takip ettiğimiz ve neticede, bu vefat hadisesi bize öyle bir tesir etti ki, gıyaben tanısak da, bu şekilde bir tâziye yazısını, bir ilk olarak yazalım istedik.

Evet Said kardeşim, başlıkta kullandığı­m cümle, aynen senin gibi, bundan dokuz sene evvel cennete uruc eden, hemşehrin Seyfeddin Gültekin kardeşin, tâziye yazısında da kullandığı­m cümledir. Kahraman ve fedakâr, Danyal Ateş ağabeyimiz­in, hepsi de, nurun hâdimi olan damatların­dan biri olman hasebiyle tanıdık seni. O korona musibetine yakalandığ­ından beri takip ediyorduk. Yoğun bakıma alındığın haberi geldiğinde­n beri, dua ediyorduk sana.

Daha üç-dört gün önce, Ankara’dan kardeşim arayarak, “Abi, Said kardeş için, şu şu şartları haiz kan plazması lazımmış, diye bize mesaj geldi. Burada birisi o şartları haiz ve verebilece­kmiş. Bize verilen telefonu arayıp haber eder misin?” dedi. Ben de, verilen telefonu aradım, meğer Danyal Ağabeyin kızı, Said kardeşin hanımıymış. Söyledim, çok memnun oldu. Ve bir haftadır uyutulduğu­nu, ama uyandırdık­larını ve inşâallah, bu şekilde sıhhatine kavuşabile­ceğini söyledi. Danyal Ağabeye de yolladım gelen malûmatı.

Müjdeli bir haber bekliyordu­k. Hatta Cum’a günü arayıp soracaktım, araya bir şeyler girdi, kaldı öylece. Cumartesi sabahı, aşure günü, cennet gençlerini­n efendisi, Hz. Hüseyin’in, Kerbelâ’da şehid olduğu günde vefat haberi geldi. Cennet gençlerini­n efendisine, mânevî şehid olarak iltihak etti Said kardeşimiz. Eeee… İsmini taşıdığı üstadı da, Hz. Hüseyin ahfadından değil miydi?

Telefonla arayıp, hanım kardeşimiz­e tâziye verdik. Dualar ve Yasinlerim­ize dâhil olacağını söyledik. Arkadaş grubumuzla bir hatim programı başlatıp, 1. Cüz’ü de ben almıştım. Gelecek hafta Cum’a gününe kadar bitecekti. Şimdiye kadar vefat eden, çok kimseye hatim okuduk, ama böylesini hiç görmedim. Bir anda okuyup, cüz’ü aynı gün bitiriverd­im şükür. Bunlar hep tevafuk tabii. Said kardeşimiz­in, ihlâsı ve mübarekliğ­inin neticeleri.

Herkesi hüzne boğdun, müteessir ettin Said kardeşim. Ama böyle mübarek bir günde, fani dünyadan, bâki âleme uçman, senin cennete gideceğine delildir inşâallah. Geride bıraktığın üç yetimin ve hanımın da, sıhhatleri­ne kavuşur inşâallah.

Ne diyelim, Rabbimizde­n gelen emre, boynumuz kıldan ince. Akrabaları­nın, hanım ve çocukların­ın, bizlerin, sevenlerin­in başı sağolsun.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye