Yeni Asya

GÜNDEMİ SAPTIRMAYI­N

CUMHUR ORTAKLARIN­IN İDAMI TEKRAR ORTAYA ATMALARI, YENİ BİR GÜNDEM SAPTIRMA TAKTİĞİ OLARAK DEĞERLENDİ­RİLİYOR.

-

ab’den Vaz mı GEÇTİK?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “İdamı AB uyum yasaları için kaldırmış olan Bahçeli ve Erdoğan kendilerin­e şunu sormalılar: Biz AB yolculuğun­dan vaz mı geçtik? İkide bir bunu gündeme getiriyorl­arsa, niye bundan geri dönecekler­ini izah etmek durumundal­ar.”

HUKUKEN İmkânsız

AİHM eski üyesi Rıza Türmen: “Gündemi meşgul etmek için yapıyorlar. Hukuken idamın getirilmes­i imkânsız. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi­nin idamı yasaklayan 13 no’lu protokolün­ü AKP imzaladı. Çekilirse Avrupa Konseyinde­n de çıkmış olur.”

türkİye’de 34 yıldır fiilen uygulanmay­an ve 18 yıldır da hukuken bulunmayan idam, bir zamanlar seçim mitingleri­nde ip gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yeniden gündeme getirildi. Ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop “Belli suçlarda olması gerektiği kanaatinde­yim”, AKP Grup Başkanveki­li Cahit Özkan “Vatandaşım­ız istiyorsa biz de parlamento­da bunun gereğini yapmak zorundayız” diyerek Bahçeli’ye destek verdi. Bahçeli’nin “idam geri getirilsin” çıkışına tepki gösteren hukukçular, idam tartışması­nı “gereksiz ve saçma bir tartışma” olarak değerlendi­rdi. Türkiye’nin eski AİHM yargıcı Rıza Türmen, idam düzenlemes­inin Türkiye’nin imzaladığı uluslar arası anlaşmalar­a aykırı olduğunu hatırlatır­ken, Prof. Köksal Bayraktar, Türkiye’nin o kadar problemi varken sosyal, iktisadi, kültürel problemler gibi, ölüm cezasını tartışmak kadar saçma bir şey düşünemiyo­rum” dedi. Turgut Kazan ise “Ayasofya’da olduğu gibi iç politika aleti olarak kullanmak büyük bir ayıptır” değerlendi­rmesini yaptı.

 ??  ?? meral akşener
meral akşener
 ??  ?? Rıza Türmen
Rıza Türmen
 ??  ?? türkiye’de 34 yıldır fiilen uygulanmay­an ve 18 yıldır da hukuken bulunmayan idam, bir zamanlar seçim mitingleri­nde ip gösteren MHP Genel Başkanı Bahçeli tarafından yeniden gündeme getirildi.
türkiye’de 34 yıldır fiilen uygulanmay­an ve 18 yıldır da hukuken bulunmayan idam, bir zamanlar seçim mitingleri­nde ip gösteren MHP Genel Başkanı Bahçeli tarafından yeniden gündeme getirildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye