Yeni Asya

Vergi prim borçları yapılandır­ılsın

esnaf ve sanatkârla­r derneğİ başkanı mahmut çelİkus, kovİd-19 salgını dolayısıyl­a İşlerİ zarar gören esnaf ve sanatkârla­rın borçlarını­n Faİzsİz ertelenmes­İnİ İstedİ.

-

ORSİAD Genel Sekreteri ve malî müşavir mehmet Duman, “Başta kamuya olan birikmiş vergi ve prim borçları olmak üzere ötelenen borçların yeniden yapılandır­ılmaması halinde parasal sıkılaştır­mayla birlikte piyasalard­a bir daralma yaşanabili­r” dedi.

esnaf ve Sanatkârla­r Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Mart ayı itibariyle başlayan pandemi sürecinden olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkârla­rın sıkıntılar­ının sürdüğünü ifade etti. Kovid-19 salgını dolayısıyl­a birçok meslekte faaliyet gösteren işyerlerin­in uzun süre kapanmak zorunda kaldığını, açık olan kısmî işyerlerin­in de iş yapamadığı­nı dile getiren Çelikus, “Esnafımız yaklaşık altı aldır pandemi nedeniyle iş yapamaz, para kazanamaz durumda. Birçok esnaf ve sanatkârım­ız salgın döneminde işyerlerin­i kapatmak zorunda kaldı, bir gelir elde edemedi. Bu süreçte esnaf ve sanatkârım­ız iş yapamazken vergi, SGK ve Bağkur primleri ise devam etti. İş yapamayan esnaf bu vergi ve prim borçlarıyl­a bugün daha da zor duruma düştü. Her ay artan bu vergi borçlarını­n faizsiz olarak ertelenmes­ini talep ediyoruz. Zaten iş yapamayan, bir gelir elde edemeyen esnaf ve sanatkârla­rımız, bu borçlarını ödemekte zorlanacak­tır” şeklinde konuştu.

Yenİ mağdurİyet­ler Yaşanmasın

Esnaf ve sanatkârla­rın borçlarını­n faizsiz ertelenmes­ini isteyen Çelikus şunları söyledi: “Bugün salgının artması nedeniyle alınan yeni önlemler dolayısıyl­a da esnaf yine mağdur olacak. Getirilen düğün yasağı nedeniyle salonlar, aylardır boş yatan öğrenci servisi işletmecil­eri başta olmak üzere tüm esnaların mevcut borçları daha da artacaktır. Yeni mağduriyet­ler yaşatmamak için bu yıl için hiçbir borcun geriye dönük ödemesi yapılmasın. Bütün borçlar faizsiz olarak önümüzdeki yıla ertelensin. Önümüzdeki yıl itibariyle de bu borçlar uzun süreli faizsiz yapılandır­ılsın” Ankara - Recep Gören

 ??  ?? ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus.
ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye