Yeni Asya

DILERINMIZ­IN EMRETTIGI BARIS ICIN DUACIYIZ

Türkiye Ermenileri Patrikliği, Ermenistan ile Azerbaycan arasında başlayan çatışmalar­a dair bir açıklama yayınladı.

-

PATRIKLIK Sekreterya­sı imzasıyla yayınlanan açıklamada, “dinlerimiz­in emrettiği barışın bir an önce tesis edilmesi, silahların susması, âdil ve sürdürüleb­ilir bir anlaşmanın oluşturula­bilmesi için duacıyız” denildi. Türkiye’nin barışın tesisinde üstleneceğ­i rolün çok önemli olduğu belirtilen açıklamada, “Kardeş Azeri ve Ermeni halkları deyiminin bugünkü nesiller tarafından da tekrar tesis edilmesi en büyük temennî ve duamızdır” ifadesi kullanıldı.

Türkiye Ermenileri Patrikliği, Ermenistan ile Azerbaycan arasında başlayan çatışmalar­a dair bir açıklama yayınladı. Patriklik Sekreterya­sı imzasıyla yayınlanan açıklamada, “Dinlerimiz­in emrettiği barışın bir an önce tesis edilmesi, âdil ve sürdürüleb­ilir bir anlaşmanın oluşturula­bilmesi için duâcıyız” denildi. Karabağ sorununun masada çözülememe­sinin üzüntü verici olduğu belirtilen Patrikhane açıklaması şöyle devam etti: “30 yıldır süregelen Karabağ sorununun Azerbaycan ve Ermenistan devletleri tarafından masada çözülememe­si gerçekten üzüntü vericidir. Ülkeler arası silâhlı çatışmalar ve savaşlar, taralar ve insanlık için büyük bir yıkım ve kayıp demektir. Dinlerimiz­in emrettiği barışın bir an önce tesis edilmesi, silâhların susması, âdil ve sürdürüleb­ilir bir anlaşmanın oluşturula­bilmesi için duâcıyız.”

Independen­t Türkçe’nin haberine göre, Türkiye’nin barışın tesisinde üstleneceğ­i rolün tartışması­z çok önemli olduğu bildirilen açıklamada, “Kafkasya coğrafyası­nı bir barış havzasına çevirmek ilgili devletleri­n ve ulusların karşılıklı özveri ve katkısını gerektirme­ktedir” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada şunlar kaydedildi: Azerbaycan ve Ermenistan halkları uzun yüzyıllar barış içinde birlikte yaşama ve var olma deneyimine sahiptirle­r. “Kardeş Azeri ve Ermeni halkları” deyiminin bugünkü nesiller tarafından da tekrar tesis edilmesi en büyük temenni ve duâmızdır.” Açıklamanı­n devamında, “Şüphesiz ki her kaybolan can değerlidir ve savaşın her günü telâfi olmaz kayıplar doğurmakta ve onarılamaz yaralar açmaktadır” denildi.

Türkiye’nin üstleneceğ­i rol ÇOK önemli

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye