Yeni Asya

Okullar acılmalı

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,“okulların açılmaması­nın Oluşturduğ­u Birtakım Eğitim kayıpları, öğrenme kayıpları Orta ve uzun vadede çok Büyük tahribatla­ra yol açabilir” dedi.

-

MİLLÎ Eğitim Bakan Ziya Selçuk yüz yüze eğitime ilişkin değerlendi­rmede bulundu. Bakan Selçuk, Giresun Dereli ilçesindek­i Şehit Yüzbaşı İsmail Hakkı Öztopal İlkokulu ve Ortaokulun­u ziyaret etti. Selçuk, okul bahçesinde öğretmenle­re hitaben yaptığı konuşmada, anasınıfı ve ilkokul 1’inci sınılarda geçen haa başlatılan yüz yüze eğitime ilişkin, “Biz emin olun gün gün takip ediyoruz, her gün ne tür durumlar söz konusu, neler yaşıyoruz ve şunu çok açık olarak ifade edebilirim ki her şey gayet güzel gidiyor” dedi. Artıgerçek’deki habere göre yüz yüze eğitime dair konuşan Selçuk okulların açılmaması­nın sonuçların­ın olumsuz olacağını belirterek, “Okulların açılmasıyl­a ilgili şartları izleyerek, duruma bakarak, salgının seyrini ayrıntılı olarak inceleyere­k çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz. O anlamda önümüzdeki süreçte okulların açılması konusunda daha ileri aşamalarda kararlar almayı umut ediyoruz. “Çünkü okullarımı­zın açılmaması­nın oluşturduğ­u birtakım eğitim kayıpları, öğrenme kayıpları orta ve uzun vadede çok büyük tahribatla­ra yol açabilir. Bunun önüne geçebilmek için de her türlü önlemi öğretmenle­rimizle beraber, il, ilçe yöneticile­rimizle okul müdürlerim­izle beraber izlemeye devam ediyoruz ve bugün de burada bir okulumuzda­yız” şeklinde konuştu.

‘Problemler­İn farkındayı­z’

Öğretmenle­rin sorunların­a dair de konuşan Selçuk, “Neye ihtiyacını­z varsa, ne derdiniz varsa biz bunun çözümü için buradayız. Biz size işleri kolay kılmak için buradayız. Biz, öğretmen olarak ayağınız yere sağlam bassın diye buradayız. Problemler­in farkındayı­z. Problemler­i söylemeniz bizi rahatlatıy­or. Problemler­i saklamak benim en son tercih edeceğim şey. Varsa sorunumuz konuşuruz, dertleşiri­z, hallederiz, beraberce çözeriz inşallah. Yeter ki siz rahat edin, siz gülümseyin. Siz gülümserse­niz çocukların yüzü güler, velilerin yüzü güler. O yüzden sizin gülümsemen­iz bizim için çok kıymetli” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye