Yeni Asya

CENNETİN ANAHTARI İHTİYARLAR

- Kubraornek@yeniasya.com.tr YLIK

KÜBRA Örnek korkmaz

Akadın ve aile dergisi Bizim Aile, Ekim sayısında “Yaşlılara Hürmet” konusunu ele alıyor. Koronavirü­s ile birlikte daha çok hassaslaşa­n ihtiyarlar­a gösterilen şeat ve merhamet, onların huzurlu bir yuvaya en çok ihtiyaç duyduğu zamanda ayrı bir önem taşıyor. Bu noktada dergide, büyüklerim­izin yanı başında olmak, ihtiyaçlar­ını karşılamak, hayır duâlarını almanın öneminden bahsediyor.

Yaşlılara hürmet, Ömrümüze BEREKET

Nurgül Türk, “Cennetin anahtarı ihtiyarlar” kapak yazısıyla, hayatın her döneminde ilgi ve sevgi gösterilme­si gereken yaşlılara hürmetin, iki cihan saadetine vesile olacağını yazıyor. Bediüzzama­n Said Nursî’nin İhtiyarlar­a verdiği teselliler, “Bu âyet ihtiyarlar­a hürmet ve şeate dâvet ediyor” başlığıyla Nurdan Sayfalar’da yer alıyor. Psk. Ayşenur Aydoğdu Akten, Fikir Bahçesi’nde “Ne demek toplumsal yaş eşitliği?” başlığıyla, yaşlılara hürmet konusunu farklı bir açıdan ele alıyor. Sağlık sayfamızda Dr. Dolunay Coşkun, Koronavirü­s ile ilgili son durum değerlendi­rmesinde bulunuyor.

Uzman Diyetisyen merve Or, “Koronavirü­se karşı immun sistem” yazısıyla, beslenmeni­n bağışıklık kazanmadak­i önemli etkisinden bahsediyor. cenk çalık, Bir seyyahın notları’nda bizleri Edirne’ye götürüyor. Dağarcık sayfamızda yine birbirinde­n faydalı bilgiler sizleri bekliyor. El Emeğim’de rustik perde yapımı, lezzetli tariler’de aşure tarifi, Kitaplığım­ızdan sayfamızda “Ömrümün Gurub Vakti”, Geri Dönüşüm’de, “Karbon ayak izi” yazıları yer alıyor. istifadeli okumalar.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye