Yeni Asya

‘bakmayın dolara’ diyen, ekonomiyi yönetemez

SP GENEL BAŞKANı KARAMOLLAO­ĞLU, ALBAYRAK’ı ELEŞTIRERE­K, “’BAKMAYıN SIZ DOLARA’ diyen BIR INSAN BU ÜLKENIN EKONOMISIN­I YÖNETEMEZ” dedi.

-

SAADET Partisi Genel Başkanı Temel Karamollao­ğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “Kur benim için hiç önemli değil, hiç oraya bakmıyorum” sözlerine “Şu anda dolar neredeyse 8 lirayı vurdu. 200 Tl’lik banknot ilk çıktığı zaman değeri 131 dolardı, bugün 25 dolar. Buna ‘Ben umursamıyo­rum’ diyemezsin” diye cevap verdi.

SAADET Partisi Genel Başkanı Temel Karamollao­ğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “Kur benim için hiç önemli değil, hiç oraya bakmıyorum” sözlerine “Şu anda dolar neredeyse 8 lirayı vurdu. 200 Tl’lik banknot ilk çıktığı zaman değeri 131 dolardı bugün ise 25 dolar. Buna ‘Ben umursamıyo­rum’ diyemezsin” diye cevap verdi. Karamollao­ğlu, Saadet Partisi Eğitim Merkezi’nde düzenlediğ­i basın açıklaması­nda iktidarın ekonomiyi algı ile yönetmeye çalıştığın­ı söyledi.

BAKANıN Açıklamala­rı Bizi endişelend­iriyor Albayrak’ı eleştiren Karamollao­ğlu, şunları söyledi: “Şu anda dolar neredeyse 8 lirayı vurdu. 200 Tl’lik banknot ilk çıktığı zaman değeri 131 dolardı bugün ise 25 dolar. Buna ‘Ben umursamıyo­rum’ diyemezsin. Çünkü dolardan dolayı benzine, akaryakıta, başka şeylere her gün zam geliyor. Girdiler dolar ile geliyor bu memlekete. Son bir yılda verilen rakamlara bakılırsa işsiz kalanların sayısı 2 milyona yakın. Dış borçlar için ödenen faiz 178 milyar dolar. Merkez Bankası faizleri yükseltmey­e mecbur kaldı. Bugün sayın bakanın açıklamala­rı bizi endişelend­iriyor. Ekonomiden bu kadar bihaber olan bir insan vatandaşı ‘Bakmayın siz dolara’ diyen bir insan bu ülkenin ekonomisin­i yönetemez. Algı operasyonl­arı ile ekonominin düzelmesi mümkün değildir.”

 ??  ?? Maliye Bakanı Albayrak’ın dolarla ilgili tepki çekmeye devam ediyor.
Maliye Bakanı Albayrak’ın dolarla ilgili tepki çekmeye devam ediyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye