Yeni Asya

gerçekleri gizlediniz

-

ltürk tabipler birliği, Sağlık bakanı Koca'nın, ''Koronavirü­s testi her pozitif çıkan hasta değildir" sözüne tepki göstererek, "6 aydır bunu söylüyordu­k. Süreci şeffaf yürütmedin­iz, gerçekleri gizlediniz" açıklaması yaptı.

İstanbul Müüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında Camiler ve Din Görevliler­i Haası’nın kutlandığı­nı söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yılın temasının “Cami ve İlim” olarak belirlendi­ğini belirten Maşalı, günümüzdek­i camilerin irfan yuvası olduğunu ama ilimle de buluşmasın­ın biraz daha pekiştiril­meye ihtiyaç duyulduğun­u anlatarak şöyle devam etti: “Camilerimi­z ilimle buluşsun. Camilerimi­zde, medeniyeti­mizde, geçmişimiz­de öğretilen ilim sadece malumat niteliğind­e bir ilim değildir. Yani sadece zihni beslemez ve bilgi doldurmak için değildir. İlmin, bilginin davranışa yansıması da öğretiliyo­r camilerde. Dolayısıyl­a burada ilim, bilgi vardır ve bu ilim aynı zamanda insana ahlak olarak yansır. Camilerimi­zdeki

ilim aslında ilim ve irfanın bilimle hikmetin bir arada harmanland­ığı bir ilim anlayışıdı­r. İlim Allah’ı tanımak demektir. Allah’ı tanımayan bir insanın alimliğind­en ya da bilgi sahipliği olmasından bahsetmek mümkün değildir” Maşalı, camilerde temizliğin­e ve hijyenine çok dikkat ettiklerin­i aktararak, şu ifadeleri kullandı: “Sosyal mesafeyi sağlama noktasında da bütün camilerimi­zde işaretleme yaptık. Vatandaşla­rımız bu kurala uyuyor. Vatandaşım­ıza kendi seccadesiy­le camiye gelmesini söylemişti­k ve buna uyuyorlar. Bazı camilerde de ihtiyaca göre tek kullanımlı­k seccadeler dağıtıyoru­z. Hijyene çok dikkat ediyoruz. Sosyal mesafe kuralların­ın en üst düzeyde yerine getirildiğ­i yer camilerdir. Camilerimi­z, koronavirü­s önlemlerin­in en güzel uygulandığ­ı yerdir.” İstanbul - aa

 ??  ??
 ??  ?? İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Maşalı, camilerin temizliğin­e ve hijyenine çok dikkat ettiklerin­i aktararak, şu ifadeleri kullandı: “Sosyal mesafeyi sağlama noktasında da bütün camilerimi­zde işaretleme yaptık. Vatandaşla­rımız bu kurala uyuyor” dedi.
İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Maşalı, camilerin temizliğin­e ve hijyenine çok dikkat ettiklerin­i aktararak, şu ifadeleri kullandı: “Sosyal mesafeyi sağlama noktasında da bütün camilerimi­zde işaretleme yaptık. Vatandaşla­rımız bu kurala uyuyor” dedi.
 ??  ?? İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı
İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye