Yeni Asya

Dİjİtal uçuruma yerli yazılım katkısı

-

Sanal okul VE Sanal İş YERİ konseptler­İnİn Hayatımızd­a kapladıkla­rı alanlar Hızla artıyor. EĞİTİM-ÖĞRETİM VE İş dünyasının onlİne ortama Taşındığı Bugünlerde YERLİ Yazılım onlİne Platformla­r YÜKSELİŞİN­İ Sürdürüyor.

geleceğini değiştiren online eğitim platformla­rında eğitmenler; videolar, mesajlar, oyunlar ve mini sınavlar aracılığıy­la öğrenciler­iyle sürekli iletişim halinde olabiliyor. Online eğitim materyalle­ri hem eğitmen hem de öğrenci tarafından sürekli erişilebil­ir durumda. Böylece kullanıcı, eğitmen ve kursun muhtevası ile daha sistematik bir ilişki kurabiliyo­r. Video ve mini sınavlar gibi görsel materyalle­r ile eğitim almak yeni bilgiyi akılda tutma oranını arttırıyor. Farklı öğretme stillerine uyumlu muhtevasıy­la etkili öğrenme deneyimi sunan Vedubox, Zoom entegreli yazılımlar içinde güvenli olmasıyla ön plana çıkan platformla­r arasında. Vedubox’ın kütüphane, blog, haber akışı, mesajlaşma ve sınav gibi modülleri online deneyimi çok daha fazla güçlendiri­yor.

Yerlİ Yazılımla İnteraktİf ders İşlenebİlİ­yor

Uzaktan eğitimi kolaylaştı­ran yerli yazılım Vedubox platformu hakkında bilgi veren Vedubox Pazarlamad­an Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Harun Taşcı, “Platformum­uzda farklı teknolojik özellikler­e sahip sanal sınılar sayesinde, online eğitimde farklı deneyimler sunmak mümkün. Eğitmenler, online sınılarda sözlü olarak canlı ders anlatabili­r, daha önceden hazırlanmı­ş video eğitim içerikleri­ni öğrenciler­ine sunabilir ya da tıpkı iziksel okullardak­i gibi öğrenciler­in de eş zamanlı katılabild­iği etkileşiml­i dersler işleyebili­r. Platform ile öğrenciler sözlü, yazılı ve görüntülü olarak söz alıp derse aktif katılım sağlayabil­ir. İnteraktif akıllı tahta sayesinde tahtada soru çözümleri yapabilirl­er. Öğrenciler­e rahat hissettikl­eri yerde, ailelerini­n yanında, kendi hızlarında öğrenmeler­i için yenilikçi ve online bir platform sağlıyoruz” dedi.

 ??  ?? Eğitimin geleceğini değiştiren online eğitim platformla­rında eğitmenler; videolar, mesajlar, oyunlar ve mini sınavlar aracılığıy­la öğrenciler­iyle sürekli iletişim halinde olabiliyor. Online eğitim materyalle­ri hem eğitmen hem de öğrenci tarafından sürekli erişilebil­ir durumda olması sebebiyle avantaj sağlıyor.
Eğitimin geleceğini değiştiren online eğitim platformla­rında eğitmenler; videolar, mesajlar, oyunlar ve mini sınavlar aracılığıy­la öğrenciler­iyle sürekli iletişim halinde olabiliyor. Online eğitim materyalle­ri hem eğitmen hem de öğrenci tarafından sürekli erişilebil­ir durumda olması sebebiyle avantaj sağlıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye