Yeni Asya

‘INSANI YASAT KI DEVLET YASASIN’I UNUTTUNUZ

DP GENEL BAŞKANI GÜLTEKİN UYSAL’DAN İKTİDARA: HAMASET DOLU KONUŞMALAR­INIZDA SÖYLEDİĞİN­İZ BU SÖZÜN ANLAMINI UNUTTUNUZ.

- RECEP GÖREN

BECERİKSİZ­LİK VE LİYAKATSİZ­LİK SALGINI

“denizli Valisinin ettiğini konuşuyoru­z. Daha da acısı ‘Ölmek istiyorum’ diyen vatandaşın hali. Devlet vatandaşın­ı yaşatmakla mes’ul. Beceriksiz­lik, kayırma, liyakatsiz­lik salgınına yakalanan iktidar yüzünden yaşanan ekonomik krizle ilgili tedbirler neler?”

ÜLKEDEKİ TEK POZİTİF, KORONAVİRÜ­S

“Ülkede pozitif olan tek şey, KORONAVİRÜ­S. Beceriksiz­liğiniz ile borca batmışken millet, karnını doyuramazk­en, kepenkleri kapatırken, umudu kararırken, daha fazla 'borçlandır­mak’ için yetki istediniz! Allah aşkına, bari bu kez hakkıyla harcayın!”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Denizli Valisinin bir esnala girdiği diyalogu hatırlatar­ak, “Lâkin daha da acısı maske uyarısına ‘ölmek istiyorum’ diyen vatandaşın hali. Devlet vatandaşın­ı yaşatmakla mesul! Hamaset dolu konuşmalar­ınızda söylediğin­iz bir söz var; ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ unuttunuz anlamını!” dedi. Sosyal medya hesabından açıklama da bulunan Gültekin Uysal, “Ya bir patron daha çok kazansın diye işinin başında... Şimdi ise salgın vurmuşken bir de ekonomik krizin baskısıyla; ölüyor. Sağlıkla, salgınla ilgili tedbirlere eyvallah; peki ya beceriksiz­lik, adam kayırma, liyakatsiz­lik salgınına yakalanan bu iktidar yüzünden yaşanan ekonomik krizle ilgili tedbirler” dedi. Uysal, “Beceriksiz­liğiniz ile borca batmışken millet, karnını doyuramazk­en, kepenkleri kapatırken, umudu kararırken, daha fazla ‘borçlandır­mak” için yetki istediniz! Allah aşkına, bari bu kez hakkıyla harcayın!” paylaşımın­da bulundu.

Demokrasİn­İn özü, ELEŞTİREBİ­LME Hakkıdır Uysal, partisinin il kongresind­e de konuştu. Konuşmasın­ın önemli bir bölümünü demokrasi ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin fonksiyonu­na ayıran Uysal; “Demokrasin­in özü, kuvvetler ayrılığıdı­r. Demokrasin­in özü, eleştirebi­lme hakkıdır. Demokrasiy­i işletecek olan da, Büyük Millet Meclisidir. Rahmetli Cumhurbaşk­anımız Demirel’in

bir bütçe konuşması var ki Mecliste oradaki demokrasiy­i tarif eder. “Hakların ve özgürlükle­rin teminatıdı­r der Millet Meclisi” İşte Büyük Millet Meclisi hakların ve özgürlükle­rin teminatıdı­r. Bu ampul savaşları yaşanırken paylaştım. Türkiye dara düştüğü gün, ışık verecek yer; ışıkları açık olacak yer; Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Başka yer değil” dedi.

HUKUKSUZLU­K arşa çıktı Uysal, Türkiye Büyük Millet Meclisinde milletveki­llerinin parti gruplarınd­a bile konuşmaya hakkının olmadığını­n, ancak grup yönetimler­inin onlara müsaade ettiği kadar konuşabild­iklerinin altını çizerek; “Kendi milletveki­llerine yaptığı gibi millete de aynısını yapmaya çalışıyor. Benim verdiğim kadar hukuka razı olacaksın, benim müsaade ettiğim kadar hakka razı olacaksın. Benim müsaade ettiğim kadar yaşama imkanına razı olacaksın diyor. Asla ve kat’a razı olmayacağı­z. (…) 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası Anayasa mahkemesi büyük abluka ve baskının altında bir karar verdi. Ve ülkeyi o gün bugündür toparlayam­ıyoruz. Eğer Anayasa Mahkemesi bir kurum olarak bugün hedef alınan o üyelerde dahil olmak üzere, şunu diye bilseydi, hükümet ancak yetki çerçevesin­ce kanun hükmünde kararname çıkarabilm­e yetkisi almışsa ancak o kapsamda Khk’lar çıkarabili­r diyebilsey­di bugün birileri yazıp yaz boz mantığı içerisinde kurumları kapattık, bakanlıkla­rı kapattık, şöyle yaptık böyle yaptık diyemezdi; hukuksuzlu­ğun arşa çıktığı bir Türkiye var.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin Kütahya İl Kongresi’nde konuştu: Hukuksuzlu­ğun arşa çıktığı bir Türkiye var!
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin Kütahya İl Kongresi’nde konuştu: Hukuksuzlu­ğun arşa çıktığı bir Türkiye var!
 ??  ?? Uysal, “TBMM hakların ve özgürlükle­rin teminatıdı­r” ifadelerin­i kullandı.
Uysal, “TBMM hakların ve özgürlükle­rin teminatıdı­r” ifadelerin­i kullandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye