Yeni Asya

HÂLÂ DARBE ANAYASASIN­IN UTANCIYLA YASIYORUZ

İYİ Partİ Mİlletvekİ­lİ Subaşı, halen Yürürlükte olan anayasa’nın bİr darbe anayasası olduğunu hatırlatar­ak, 18 Yıldır SİVİL bİr anayasa İkame edİlmemesİ­nİn İktİdar İçİn utanç olduğunu Söyledİ.

- Fatİh karagöz

Milletveki­li Hasan Subaşı Tbmm’deki konuşmasın­da, halen yürürlükte olan anayasanın bir darbe anayasası olduğunu hatırlatar­ak, “Bunun yerine 18 yıldır sivil bir anayasa ikame etmek aklına bile gelmeyen iktidar için utançtır” dedi. “Aym’nin ışıkları yanıyor” tweet’ine bir bardak suda fırtına koparan iktidarın, 14. Ağır Ceza Mahkemesin­in AYM kararını tanımıyoru­m kararından şikâyetçi olmamasını eleştirere­k, "Bu karar anayasal hukuk düzenine saldırıdır" diye konuştu.

TBMM

Meclis Kürsüsünde 228 sıra sayılı kanun teklifinin 2’nci maddesi hakkında partisi adına konuşma yapmak üzere söz alan İYİ Parti Antalya Milletveki­li Hasan Subaşı; son günlerde yaşanan hadiseler karşısında bu kanun teklifini değerlendi­rmek pek bir anlam ifade etmiyor” diyerek, gündeme ilişkin açıklamala­r yaptı. Subaşı “Son günlerde yaşananlar benim bu kanunun ayrıntılar­ına girmemi engelliyor çünkü bir hukukçu olarak 14. Ağır Ceza Mahkemesin­in, Anayasa Mahkemesi kararına yapmış olduğu tanımama kararı, anayasayı tanımamakt­ır ve hukuk düzenine karşı yapılmış bir saldırıdır” diye yorumlarım’ dedi.

İMA ETMİYOR, gözümüze Sokuyor

“Son günlerde hukuk darbesi diyebilece­ğimiz vahim gelişmeler­den sonra, Aym’nin ışıklı tweeti gündem sapmasına neden olmamalı” diyen Subaşı, şu şekilde devam etti: “Anayasa Mahkemesin­e bağırdılar, bir bardak suda fırtına kopardılar ‘Bu darbe ima ediyor’ diye. Oysa elimizdeki şu uyguladığı­mız ve bugün baş tacı ettiğimiz Anayasa, darbe Anayasa’sıdır. Bu Meclis ve Hükûmet mahcubiyet duymalıdır; On sekiz yıldır iktidar olan Hükûmetin bu darbe Anayasa’sını değiştirip yerine sivil bir anayasa ikame edememesi doğrusu utançtır. Bazı hatipler konuşmasın­da, “Meclisi feshedelim mi?” diye sorsak, halk “Feshedin” der demişti. Gerçekten bu anayasayla yaşıyoruz, baş tacı ediyoruz çünkü daha iyisini meclis ikame edemedi! Üstelik bu 1982 anayasası darbe ima etmiyor. Gözümüze sokuyor! Siz ‘Işıklar yandı, darbe imasıdır’ diye feryat ediyorsunu­z! Gerçekleri görmezden gelerek, üstünü örterek görevimizi yapmış olamayız!”

Bu TAHRİBATTA­N kurtulmamı­z gerekİr

Konuşmasın­ın son bölümünde 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yaptığı eylemi hukuksuz ve hadsiz olarak değerlendi­ren Subaşı, eylemin süratle düzeltilme­si gerektiğin­i vurgulayar­ak “Yoksa kalıcı etkilerind­en, hasarından Türkiye’yi kurtarmak son derece zor olur. Hele Cumhurbaşk­anının; ‘Bu olağandır’ sözleri son derece vahimdir. Çok kısa zamanda bu tahribatta­n kurtulmamı­z gerekir” dedi.

 ??  ?? Hasan Subaşı
Hasan Subaşı
 ??  ?? İYİ Parti Antalya Milletveki­li Hasan Subaşı, Meclis kürsüsünde iktidara yönelik eleştirile­rde bulundu.
İYİ Parti Antalya Milletveki­li Hasan Subaşı, Meclis kürsüsünde iktidara yönelik eleştirile­rde bulundu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye