Yeni Asya

Söz güzellerin­den

- Ali Ferşadoğlu Turhan Celkan

en güzeli, Kelâm-ı Ezeli…

uyansın edepli psikososya­l edibe, gençliğin ahlâkı vuruyor dibe! Ne kadar yol alır bilemem amma, başlamalı hemen adab-ı muaşerete, derhal te’dibe!

“düşmanlık” eker, “pişmanlık” biçer! bile namazı kazaya bırakan kazayı eda etmeden kazaya uğrar! Her zaman ve zeminde barış için yarış! ülkede varsa istibdat olmaz orada adalet, bitmez zulüm, bitmez sefahet, bitmez betalet, bitmez sefalet!

H, M/D (Hürriyet, Meşrûtiyet/demokrasi) Rh pozitif düşünce ve müsbet harekete ihtiyaç var!

hâkim olup insanlara hükmetmeye değil; hakîm olmaya, hakem olmaya, hekim olmaya ve yalnızca Hakk’a mahkûm (kul /köle) olmaya geldik!

ecnebiler araştırara­k bir haftada İslâmiyete giriyor. Niçin onlarca senedir biz bir türlü giriş yapamıyoru­z? metre altmış santimlik mezar her yerde bulunur, önemli olan önce kalplere gömülebilm­ek! ârife tarif-i hurufu, yalnızca tanıtmalı Müslümanlı­ğı tahrif eden namert, münafık herifi! misiniz hanesi meyhanesi olanın bahanesi nesi doğru, nesi? yardımı olmaksızın kimse sırtını yere getiremez! turist terörist olabilir, ama, hiçbir dürüst terörist olamaz! mısınız; reisler yıllarca uyuttu, bütün malımızı-mülkümüzü yuttu, kasa ve göbekleriy­le birlikte enselerini büyüttü!

zaman aklımdan geçiyorsun, dönüp bir kerecik yüzüme bakmıyorsu­n be mübarek!

kalbin ustası varsa, hakikî kalbin sahibi yok mu?

attım ona, kaş çattım şuna/nice lâf ettim boşu boşuna/yalnız şeytanın gitti hoşuna/bir çocuk dedi, “Bakmaz mısın be adam yaşına-başına, git artık, git işine!”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye