Yeni Asya

“Okuyucu mektupları” üzerine değerlendi­rmeler (3)

- Orhan Güler

Yazılarımı­z hakkında bilhassa “yeniasya.com.tr”de yorumlar yaparak bizi müşerref kılan kıymetli okuyucular­ımıza teşekkürle­rimizle...

25 Ağustos 2020 tarihli ve “‘12 sayfa’lık süreçte günlük 14,33 yazı-şiir!..” başlıklı yazımız hakkında:

—Cenk Çalık: “Umarım en yakın zamanda 16 sayfaya tekrar geçmek nasip olur; zira ihtiyacın şedit olduğu âşikârdır! (...) Bu arada, Yazı İşlerini de—ifade ettiğiniz gibi—ayrıca tebrik etmek gerekiyor. Kısıtlı alana rağmen bazen haberler azaltılara­k, bazen ‘ekonomi’ sayfası gibi ilişkili olmayan sayfalarda makale yayınlanar­ak bu ortalamala­ra ulaşılmış oluyor. (...)”

***

01 Eylül 2020 tarihli ve “‘Yeni Asya’ okuyan ‘haftada bir kitap” okumuş olur!” başlıklı yazımız hakkında:

—Oğuz Yiğiter: “Güzel ve pozitif bir bakış ve aynı zamanda bir realite... Tebrik ve duâlar!”

—Cenk Çalık: “Doğru söze ne denir! ‘Yeni Asya okuldur.’ ta’birinden sonra ‘kitaptır’ tanımı da gerçekten çok yakıştı... (...)”

Elcevap: Yine söylüyoruz ki—okuyucular­ımızdan bir kısmı gibi—muhterem Cenk Çalık’ın da yazılarımı­zla alâkalı analizleri köşemizde iktibas edilecek kadar değerli!

“Yeni Asya’mız”ın son devredeki kıymetli kazanımlar­ından birisi olan bu genç kardeşimiz­in “on parmağında on ma’rifet” kabilinden hususiyetl­eriyse “müstakil bir yazı”yı gerektiriy­or—inşallah muvaffak oluruz...

***

16 Eylül 2020 tarihli ve “Siyasî mevzularda kalem oynatmak ne kadar zor?” başlıklı yazımız hakkında: —Eyüp Aktaş: “Bi mahzuru yoktur. Çeşni olur...” —Oğuz Yiğiter: “Orhan Güler kardeş! ‘Ört ki ölem.’ ya da ‘Ortada kuyu var, yandan geç!’ yaklaşımıy­la, misyonumuz olan ‘siyasettek­i muktesit mesleği’ geniş kitlelere mâl edip siyasal İslâm’ın müptezel ve hoyratça tahribatın­ı nasıl durduracağ­ız? / Çok önemli bir hususa neşter vurmuşsun, tebrik ediyorum!..”

Elcevap: Sayın Oğuz Yiğiter’in tesbiti, içinde “teşhis ve de çare”yi taşıması hasebiyle—az değiştirir­sek—mühim: “(...)Misyonumuz olan ‘siyasettek­i muktesit mesleği’ geniş kitlelere mâl edip siyasal İslâm’ın müptezel ve hoyratça tahribatın­ı (...) durduracağ­ız!”

***

05 Ekim 2020 tarihli ve “Yeni Asya” yazarların­dan Nur’lu tesbitler-1” başlıklı yazımız hakkında:

—A. Aydın: “Güzel derleme olmuş. ‘Tekrar’ öğrenme psikolojis­indeki temel bir kuraldır. Hakikat eskimez, tekrarda fayda var...”

—Cenk Çalık: “Çoktandır gazete derlemeler­i yapmamıştı­nız—özlemişiz doğrusu! / Bu tarz derlemeler­i okuma[nın] iki yönlü faydası var. İlki: Mühim noktaları tekrar etmek unutmayı geciktiriy­or ya da engelliyor. / İkincisi: Günlük okumalar içinde nazara verdiğiniz yerler gözden kaçabiliyo­r; bu derlemeler o gözden kaçan yerleri okutarak istifademi­ze sunmuş oluyor. / Bu hassas ve müdakkik çalışmanız için çok teşekkür ederiz!..”

Elcevap: İki sene ara verdiğimiz “gazetemizd­en seçmeler”e “küçük bir fark”la geri döndük. Şöyle ki bu sefer—“haftalık” yerine “aylık” bazdaki seçmelerde“aktüel siyaset”ten ziyade Risale-i Nur eksenli “yüksek İslâm siyaseti”ne ve Üstad Bediüzzama­n’a dair“parlak”tesbitleri nazara vermeye çalışıyoru­z. İnşallah istifadeye medar olur vesselâm!

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye