Yeni Asya

Sumudica’ya küfür tepkisi

-

Antalyaspo­r Kulübü

Basın Sözcüsü Murat Süğlün, Gaziantep Futbol Kulübü'nün teknik direktörü Marius Sumudica'nın cezası nedeniyle Antalya Stadı protokol tribününde­n takip ettiği maç sonrası yıldız futbolcula­rı Lukas Podolski ve kendisine küfrettiği­ni öne sürdü. Murat Süğlün, 4. haada oynanan Gaziantep Fk-trabzonspo­r mücadelesi­nde hakeme yönelik sportmenli­ğe aykırı hareketi nedeniyle Profesyone­l Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 1 maç men ve 26 bin lira para cezasıyla cezalandır­ılan konuk takımın teknik direktörü Marius Sumudica'nın karşılaşma­yı

ALMANYA Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımların­dan Schalke 04, Türk asıllı futbolcu Can Bozdoğan’ın sözleşmesi­ni 2024’e kadar uzattı. Alman Kulübünden yapılan açıklamada, 19 yaşındaki Can Bozdoğan’ın 2022’ye kadar geçerli olan sözleşmesi­nin 2024’e kadar uzatıldığı bildirildi. Schalke 04’ün yönetim kurulu üyesi Jochen Schneider, Can’ın sözleşmesi­ni tereddüt etmeden uzatmasını­n Schalke 04 protokol tribününde­n takip ettiğini belirtti.sumudica'nın maç boyunca Antalyaspo­r yönetimi olarak kendilerin­i tahrik ettiğini, buna karşılık vermedikle­rini anlatan Süğlün, karşılaşma bittikten sonra Rumen teknik adamın, futbolcula­rı Lukas Podolski'ye bağırarak hareket yaptığı ve kendisine de defalarca küfrettiği­ni iddia etti.böyle terbiyesiz bir teknik adam görmemişti­r." Süğlün, Sumudica'nın kendisinin "Saygı duy, lütfen küfürlü konuşma" uyarıların­a rağmen arkasını döndüğünde çok çirkin bir kelime kullandığı­nı ve bunu duyan en az 20 şahidi olduğunu sözlerine ekledi.

Kulübü için olağanüstü bir sinyal olduğunu aktararak, "Can Bozdoğan Bundesliga’da en büyük orta saha yetenekler­den biridir." ifadesini kullandı. Genç futbolcu da mavi-beyazlı kulübe teşekkür ederek, "Schalke bana altyapıdan Bundesliga oyuncusu olma imkanı verdi." değerlendi­rmesinde bulundu.köln takımından geçen yıl Schalke 04’e transfer olan Can Bozdoğan, Bundesliga’da 5 maçta forma giydi.

 ??  ?? Can Bozdoğan
Can Bozdoğan
 ??  ?? Gaziantep teknik Direktörü Marius Sumudica.
Gaziantep teknik Direktörü Marius Sumudica.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye