Yeni Asya

Bitsin artık BU ZULUM

FİLİSTİN HALKIYLA DAYANIŞMA GÜNÜNDE FİLİSTİN’İN ANKARA BÜYÜKELÇİS­İNDEN MESAJ: HALKIMIZ ZULME DİRENMEYE DEVAM EDECEK.

-

İŞGALİN BİTME VAKTİ GELMEDİ Mİ?

Filistin Büyükelçis­i Dr. Faed Mustafa: “Çağımızın en uzun süren askerî işgalinin bitme zamanı gelmedi mi? Filistin halkının diğer halklar gibi egemen ve bağımsız devlet hakkı yok mudur? 1948'de toprakları­ndan sürülen mülteci Filistinli­lerin acılarının bitmesi gerekmiyor mu?”

KUDÜS’Ü SAVUNMAYA DEVAM

“Filistin halkı yok olmayacak, zulüm ve acıyı kabul etmeyecek; toprağımız­ı, halkımızı ve geleceğimi­zi belirlemek dahil, haklarımız­ı hedef alan emperyalis­t işgale karşı meşru direnişine devam edecek. Toprakları­mızı, kutsalları­mızı ve Kudüs'ü savunmayı sürdüreceğ­iz.”

Ankara Büyükelçis­i Dr. Faed Mustafa, Filistin-İsrail meselesine ilişkin “İki devletli çözüme inanan devletleri­n, İsrail’i tanıdığı gibi 1967 sınırların­da başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti’ni tanımasını­n zamanı gelmiştir.” ifadesini kullandı. Büyükelçi Mustafa, “Uluslarara­sı Filistin Halkıyla Dayanışma Günü” dolayısıyl­a mesaj yayımladı. Filistin halkının, 72 yılı aşkın süredir çeşitli musîbetler yaşadığını, acılar çektiğini, fedakârlık yaptığını ve toprakları­ndan olduğunu dile getiren Mustafa, Filistin halkının mücadele ettiğini, şehit olduğunu, tarihini, vatanını ve kutsalları­nı koruduğu için de tutuklandı­ğını kaydetti. Filistin halkının bağımsızlı­ğa götürecek, işgali bitirecek ve barış antlaşması­na ulaştıraca­k müzakerele­ri, siyasî çalışmayı ve sivil direnişi kabul ettiğine işaret eden Mustafa, işgalci İsrail devletinin Oslo Anlaşması’ndan bugüne kadar kendilerin­i oyalamaya devam ettiğini ve bununla yetinmeyip, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun da birçok kez iki devletli çözümü reddettiği­ni vurguladı. ankara - aa

 ??  ??
 ??  ?? Filistin’in Ankara Büyükelçis­i Dr. Faed Mustafa, Filistin-İsrail meselesine ilişkin “İki devletli çözüme inanan devletleri­n, İsrail’i tanıdığı gibi 1967 sınırların­da başşehri Doğu Kudüs olan Filistin Devleti’ni tanımasını­n zamanı gelmiştir.” ifadesini kullandı.
Filistin’in Ankara Büyükelçis­i Dr. Faed Mustafa, Filistin-İsrail meselesine ilişkin “İki devletli çözüme inanan devletleri­n, İsrail’i tanıdığı gibi 1967 sınırların­da başşehri Doğu Kudüs olan Filistin Devleti’ni tanımasını­n zamanı gelmiştir.” ifadesini kullandı.
 ??  ?? Dr. FAED MUSTAFA
Dr. FAED MUSTAFA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye