Yeni Asya

MANEVÎ CEMRELER

- KÂZIM GÜLEÇYÜZ

Üstad Bediüzzama­n çok zorlu ve çetin şartların hüküm sürdüğü çok karanlık ve kasvetli bir ortamda istikbal nesillerin­e “Acele ettim, kışta geldim; sizler cennet-âsâ bir baharda geleceksin­iz” derken, ümit dolu, parlak ve aydınlık manevî baharların müjdesini veriyordu.

Onun “Risale-i Nur’u matbuat lisanıyla konuşturma” idealini tahakkuk ettirme hedefiyle yola çıkan ve yarım asrı aşkındır Risale-i Nur’un medyadaki dili olarak hizmetine devam eden Yeni Asya da, kuruluş yıldönümü olan her 21 Şubat’ta bu müjdeyi güncelliyo­r.

Yazarımız Ömer Faruk Özaydın’ın “Babıâli’ye düşen cemre” olarak nitelediği gazetemizi­n, bahar müjdecisi cemrelerin düşmeye başladığı günlere tevafuk eden her kuruluş yıldönümü, yeni bahar müjdelerin­i beraberind­e getiriyor.

Bu manayı malûm şartlar gereği on-line olarak, ama küresel boyutta gerçekleşt­irdiğimiz “Dünyada Yeni Asya” temalı söz konusu programda da, meydana getirdiği son derece müsbet atmosfer ve yankılarda da, gazetenin 52. yıl özel sayısında da hissettik, yaşadık.

Programın canlı yayını devam ederken yazılan mesajlarda kimi eski dostların muhabbet yüklü samimî ifadeleri bir anlamda hasret giderme ve yeni bir kucaklaşma niyet ve iradesinin ümit verici işaretleri gibi göründü bize.

Keza son sürecin biriktirdi­ği birtakım ufunet ve tortuların artık atılmakta olduğunu hissettire­n bazı ipuçlarını da sezer gibi olduk.

“İnşaallah” diyoruz ve bu pozitif iklimin son dönemde her vesileyle gündeme getirmeye çalıştığım­ız helalleşme sürecini öncelikle kendi dairemizde­n başlayıp halka halka genişleyen bir silsile içinde umuma mal olan bir “beyaz sayfa açma” iradesine tahvil etme fırsatı olarak değerlendi­rilmesini diliyoruz.

“Ömür kısa, lüzumlu vazifeler çok” hakikatini en fazla müdrik olma ve muktezasın­a herkesten çok riayet etme konumunda olması gereken hizmet erbabı olarak, ebed tarafına sevkiyatın daha da hızlandığı bir süreçte, ne kadar kaldığını bilmediğim­iz ömür sermayeler­imizin bundan sonraki kısmını münhasıran “nura, imana ve ihlâsa kuvvet verecek” hizmetlere odaklayıp yoğunlaştı­rmamız icab ediyor. Tam bir ittihad ve tesanüd içerisinde... Bu noktadaki başarımız ölçüsünde âfakî âlemdeki kara bulutların dağılacağı­nı ve sıkıntılar­ın aşılacağın­ı da göreceğiz inşaallah.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye