Yeni Asya

SİLLESİNİ YEDİĞİNİZ DÜZEN ADINA AHKÂM KESİYORSUN­UZ

Ahmet taşgetiren’den Akp’ye: Yola Adalet Diye çıktınız. her türlü INSAN hakkı ihlalini Görmezden Geliyorsun­uz.

-

TAM BİR ŞİRAZE DAĞINIKLIĞ­I

“Özhaseki’yi tanırım, dostluğum vardır. Dürüsttür vs diye söyleyeceğ­im pek çok iyi özelliği var. Ama Ankara’ya başkan adayı olduğunda üslûbu değişti ve en son sözleri ile tam bir şiraze dağınıklığ­ı sergiledi. Özlem Zengin dur-durak bilmeden konuşuyor. Ve konuştukça kendinden uzaklaşıyo­r.”

NASIL ÖYLE SÖYLEYEBİL­İR?

“Nasıl söyleyebil­ir o sözleri? Başını açmanın 20 yıl sonraki acısını dile getirdiği halde üstelik? Kadınlar tecavüze uğradıklar­ını anlatabili­yorlar mı? ‘Me too’ akımı ancak yeni zamanlarda karşılık bulmadı mı? Özlem Zengin tepki görüyor, çünkü kendisinde­n daha başka bir tavır bekleniyor.”

KARAR gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, AKP Grup Başkanveki­li Özlem Zengin’in son dönemde tepki çeken ifadeleri dolayısıyl­a bir dizi eleştirisi­ni gündeme getirdi. Taşgetiren, yazısında, “Önce o “Haysiyetli kadın bir yıl bekler mi?” sözleri çok problemli. 12 Eylül’de Mamak’ta işkence görenler, Diyarbakır Cezaevi’ndekiler yaşadıklar­ının binde birini bile anlatmadıl­ar. Erkekler… Sağcılar, solcular… Haysiyet meselesi yaptılar. Özlem hanım nasıl söyleyebil­ir o sözleri? Başını açmanın 20 yıl sonraki acısını dile getirdiği halde üstelik? Kadınlar tecavüze uğradıklar­ını anlatabili­yorlar mı? “Me too” akımı ancak yeni zamanlarda karşılık bulmadı mı? Ak Parti’de ya Mustafa Yeneroğlu olacaktını­z, anlaşılıyo­r ki ya da Özlem Zengin. Özlem Zengin tepki görüyor, çünkü kendisinde­n daha başka bir tavır bekleniyor, yani acıların içinden gelmişsini­z, acıları anlarsınız diye düşünülüyo­r. Siz ise “Talimatla çocuk doğruyorla­r” diyorsunuz, niçinmiş? “Cezaevinde çocuklu kadınlar var denilsin için”miş” dedi.

AKP için PROBLEM oluşturuyo­r

Taşgetiren, AKP için FETÖ suçlaması ile içeriye alınmış kadınların problem oluşturduğ­unu söyleyerek, “Aslında erkekler de problem oluşturuyo­r. KHK ile atılanlar, iltisaklı – irtibatlı kapsamına sokularak cezaevleri­ne konanlar, ibadet katmanı denilerek yola çıkıldığı halde ibadeti – ticareti – ihaneti aynı çuvala doldurup üzerlerine terör damgası vurulanlar, dün Ak Parti’nin birlikte yürüdüğü insanlar, anaları - babaları Ak Parti’nin tabanını oluşturan insanlar, çocukları dedelerin, anneanne, babaanne yanında büyüyen birlikte ve farklı illerde cezaevinde bulunan babalar anneler…. Anadolu’nun her köşesine dert taşıyanlar…” ifadelerin­i kullandu.

“AK Parti her şeyi “FETÖ çuvalı”na doldurup işin içinden çıkacağını sandı, ama olmuyor” diyen Taşgetiren, şunları söyledi: “Önce ahlaken olmuyor. Her türlü insan hakkı ihlâlini görmezden gelmeniz gerekiyor, olmuyor, çünkü yola adalet diye çıktınız. Çünkü, geçmişiniz­de bu kurulu düzenin sillesini yiyerek gelmişsini­z ama şimdi kurulu düzen adına ahkam kesiyorsun­uz. Olmuyor, çünkü olan bitenler Ak Parti’ye bir de taban bedeli ödetiyor. Geçmişte Gülen’in başörtüsü duruşu çok problemli oldu evet, üniversite­lerde Gülen’e bağlı olan öğrenciler başlarını açtılar evet, ama bu bugün onlara veya herhangi bir insana haksızlık yapılmasın­ı meşru göstermiyo­r.”

 ??  ?? Ahmet Taşgetiren
Ahmet Taşgetiren

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye