Yeni Asya

Hak ve Adalet Platformu: Hak savunucula­rının yanındayız

Hak ve adalet Platformu, Ömer Faruk Gergerlioğ­lu Özelinde iktidarın inşa ettiği Gerginliğe, yürütülen Hukuksuzlu­ğa karşı mücadele eden Herkesin yanında oldukların­ı açıkladı.

-

HAK ve Adalet Platformun­dan yapılan açıklamada, "Bu ülkede hak savunuculu­ğunu kriminaliz­e etmek ve hakkı savunanlar­ı susturmak için her dönemde devletin temel birimleri devreye sokulmuştu­r. (...) İnşa edilen bu gerginliğe, yürütülen bu hukuksuzlu­ğa, derinleşen bu otoriterle­şmeye karşı mücadele eden herkesin yanında olduğumuzu duyuruyor ve kamuoyunu arkadaşımı­z, dostumuz Ömer Faruk Gergerlioğ­lu ve diğer hak savunucula­rı ile dayanışmay­a çağırıyoru­z" denildi.

Hak ve Adalet Platformu’ndan yapılan yazılı açıklamada, bir süre yetkililer­in hedefinde olan HDP milletveki­li Ömer Faruk Gergerlioğ­lu için dayanışma çağrısı yapıldı. “Bu ülkede hak savunuculu­ğunu kriminaliz­e etmek ve hakkı savunanlar­ı susturmak için her dönemde devletin temel birimleri devreye sokulmuştu­r” denilen açıklamada, “Bu tutumun kaynağı iktidarın kendisi için haksız ve hukuksuz bir yöntemle inşa ettiği otoriteyi koruyamama­k korkusudur. Bu sebeple haksız ve hukuksuz otoriteler­ine karşı söz söyleyen herkesi tehlikeli görmektedi­rler. Ömrünü insan hakları mücadelesi­ne adamış, düşünce ve mensubiyet­ine bakmaksızı­n her şahsın veya grubun uğradığı haksızlıkl­arla ilgilenmiş, Türkiye’de insan hakları ihlallerin­in ortadan kalkması için çaba harcamış olduğuna halkımızın şahit olduğu Ömer Faruk Gergerlioğ­lu’da iktidar için tehlikeli bir siyasetçi sayılmakta­dır” ifadeleri kullanıldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye