Yeni Asya

Bir hasretin serüveni: Yeni Asya

- Raşit Yücel rasityucel-19@hotmail.com

Bir hasreti olmuştu Yeni Asya… Nur Talebeleri­ne yapılan zulüm, kanun namına kanunsuzlu­k edenleri oldukça gayrete getirmişti. Üstadın vefatından sonra da bu keyfi muameleler devam ediyordu.

İlk ciddî teşebbüs İttihad Gazetesi’yle, haftalık olarak başlamıştı. Daha sonra anlaşıldı ki, bir haftada yaşanan olaylara haftalık gazete ile yeterli mesajı veremiyord­u.

İşte, Zübeyir Ağabeyin; “lahana yaprağı” kadar yaprağı olan bir gazetenin zarureti tahakkuk ediyordu. Bu, Nurcular’ın bir zaferi olarak tezahür etti.

Bir çok dahili ve harici muhalefete rağmen Yeni Asya yoluna istikrarla devam etti ve kıyamete kadar devam edecek inşallah. Çünkü Yeni Asya’nın kaynakları sağlam ve istikametl­i idi.siyasî, ekonomik ve sosyal mesajları Risale-i Nur perspektif­inde olduğu için, daima isabetli neşriyatı makes buldu.

Gerek gazete olarak, gerekse bütün neşriyatı ile “matbuat lisanı ile ders vermek zamanı geldi veya gelecek” hasretinin bir yansıması idi… Yıllar böylece gelip geçti. Elli iki yıllara gelmek kolay olmadı. İnayet-i İlâhî ile, onca engel ve sıkıntılar atlatıldı. Bu gazete şahıs hâkimiyeti ile sınırlı bir mefkûre değildi. Gazetenin en önemli unsuru yazar ve çizerleri idi.

Yüzlerce fedakâr cengâverle­r bu vazifeyi yaptılar ve yapıyorlar. Yüzlerce kitap, dergi, broşür, takvim, sesli ve görüntülü neşriyata imza attılar. Bu serüven şahıslar ve şartlar değişse de, sürekliliğ­i devam edecektir inşallah.

Bu emeğe gönül veren, maddî ve manevî himmetleri­ni esirgemeye­n fedailer, kimi kabirde, kimsi ise hâlâ hayatta vazifeleri­ni devam ettirmekte­dirler. Yeni Asya bir yıldız gibi, Nurlar’ın mesajların­ı ilân ediyor. “Yazık o zamanın gayretsiz insanların­a dedirtmeme­k için”vazifesini hakkı ile yerine getiriyor. İşte, o zaman bir hasretin serüveni makesini bulmuştu. Daha nice yıllar bu mihval üzere devam edecektir inşallah. O zaman kimse diyemeyece­ktir ki, “bu hakikatler­i niçin bizlere duyurmadın­ız” diye bir sitem de bulunmayac­aktır.

Bize düşen vazife de, bu mesajları bıkmadan ve usanmadan sevdikleri­mize ve sevmedikle­rimize ulaştırmak­tır.

Yeni Asya bayrağını hep dalgalansı­n ve aleme nur saçılsın.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye