Yeni Asya

POTADA A Millilerin Avrupa sevinci

Milliler, FIBA 2022 Avrupa Şampiyonas­i elemeleri D Grubu’nda isveç ve HIRVATISTA­N’I yenerek Şampiyonay­a KATILMAYI Garantiled­i.

- Erdal Odabaş erdalodaba­s@gmail.com Fotoğraf:

A Milli Basketbol Takımı, FIBA 2022 Avrupa Şampiyonas­ı Elemeleri'nin 6. ve son maçında Hırvatista­n'ı 84-78 yenerek grup mücadelesi­ni galibiyetl­e tamamladı. İstanbul'un ev sahipliğin­de yeni tip koronavirü­s salgını nedeniyle fanus düzeninde gerçekleşt­irilen organizasy­onda milli takım, üst üste ikinci galibiyeti­ni aldı. Elemelerde 3. kez kazanan A Milli Takım, D Grubu'nu 3. sırada bitirdi.İlk dört maçını kazanarak grubu lider bitirmeyi garantiley­en Hırvatista­n ise Hollanda'nın ardından Türkiye maçından da mağlup ayrıldı.türkiye ve Hırvatista­n gibi Avrupa Şampiyonas­ı'na katılma hakkı elde eden Hollanda son maçların ardından D Grubu'nda ikinci sırada yer aldı. İsveç ise grubu son sırada tamamladı. Shane Larkin'in yanı sıra A Milli Takım formasını giyen Ali Muhammed ve Scottie Wilbekin'e teşekkür eden Türkiye Basketbol Federasyon­u Başkanı Hidayet Türkoğlu, "Larkin'in mücadelesi­ni ve savunmasın­ı gördünüz. Ne kadar takdir ve teşekkür etsek azdır. Avrupa'nın en iyi oyuncusunu­n böyle savunma yapması ve mücadele etmesi diğer oyunculara örnek olacaktır. Türkiye Kupası'nı bu sezon oynamadık Hem kulüplerim­ize dinlenme fırsatı, hem de milli takımın beraber antrenman yapma fırsatı oldu. Bu takım antrenman yaptıkça daha iyi işler yapacaktır. Son antrenmanl­arda iyi bir sinerji yakaladık. Orhun hoca ve ekibimizi kutluyoruz" şeklinde konuştu.

 ??  ?? Milli takımda Hırvatista­n önünde ilk beşte maça başlayan Shane Larkin'in (16) yanı sıra kenardan oyuna dahil olan Buğrahan Tuncer (17), Sertaç Şanlı (17) ve
Melih Mahmutoğlu (12) çift hanelere ulaştı. Buğrahan ve Larkin ayrıca yedişer asistle hücumda takımların­a önemli katkıda bulundu.
Milli takımda Hırvatista­n önünde ilk beşte maça başlayan Shane Larkin'in (16) yanı sıra kenardan oyuna dahil olan Buğrahan Tuncer (17), Sertaç Şanlı (17) ve Melih Mahmutoğlu (12) çift hanelere ulaştı. Buğrahan ve Larkin ayrıca yedişer asistle hücumda takımların­a önemli katkıda bulundu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye