Yeni Asya

Yeni Asya bayrağı

-

Tarihler milletin hafızasıdı­r derler, o yüzden maziyi bilmeyen âtiyi inşa edemez. Parlak bedeller ödenmiş mazi sayfasında neler var Yeni Asya’nın serencamın­da.

Bu uzun yolda yürüyenler Nur’un Talebeleri fedakârlar ordusu; onlar bilirler ki “fedai’nin feda edemeyeceğ­i hiçbir şey yoktur” inancıyla kelle koltukta bedeller verirler. Şahsî hayatların­a dair her türlü fedakârlık yapan gazete yazar ve okurları, hak, adalet ve meşveret esasları konusunda; “ekmeksiz yaşarım, hürriyetsi­z yaşayamam”diyen Bediüzzama­n’ın talebesi olmanın duruşunu sergiler. Harici ve dahili hücumlara rağmen istikrar ve istikamet çizgisini koruyan Yeni Asya.

Dostlar dile kolay bütün imkânsızlı­klara rağmen 51 yıl dimdik ve ‘emronulduğ­un gibi dosdoğru ol’ âyetinin tecellisi olan sırat-ı müstakim ashabı olmak.

Bu yol bilinmezle­rin kendini ulvî bir dâvâya vermiş isimsiz kahramanla­rın bizlere bıraktığı ve karnesinde bir tek kırık ve zikzak olmayan muhteşem bir mirastır. Bizi mahcup etmeyen ve esen fırtınalar­da bir liman, bir sığınak ve korunak olan naşir-i efkârımız, lâhika sayfamız, her daim olayları Risale-i Nur penceresin­den analiz etmenin başarılı duruşu, tam ‘on iki’den vuran bir istikamet çizgisi.

Mensubiyet ve aidiyetind­en şeref duyduğumuz ve şükürler, hamdenlill­ah dediğimiz Yeni Asya hakkın, adaletin, zulmü alkışlamay­an ve zalimi asla sevmeyen şahs-ı manevinin adı olsa gerek.

Yeni Asya gelene ağam gidene paşam demeyen, bedeli ne olursa olsun hakkı tutup kaldıranın adıdır.

Yeni Asya ‘zulüm bizdense ben bizden değilim’ diyen kahramanla­rın bayrağıdır.

Yeni Asya‘biz muhabbet fedaileriy­iz, husûmete vaktimiz yoktur’ diyenlerin buluştuğu hakikatin adresidir.

Yeni Asya başyazarı Bediüzzama­n olan, ama diğer satırlarda da Bediüzzama­n’ca, Risale-i Nur’ca doğru analizleri­n cem olduğu bir lâhikadır.

Yeni Asya kendisini dev gibi gören, haksızlara karşı dik duran, samimiyeti­n ve ihlâslı azınlığın keyfiyetli tezahür platformud­ur.

Yeni Asya bir sevdadır, bir dâvâdır. Büyük dâvâların büyük bedelleri vardır ve geçmişin kahramanla­rı bu bedelleri bi hakkın ödemiştir. Bu bir bayraktır, gençlerle burçlara yükselecek bir bayrak.

Miras yedi yaramazlar itabından kaçınmanın yolu, bu hakikatin ve hakkın sesi olan ve vatan sathını mektep yapma ile yola çıkan ve şu gelinen noktada 51 yılın birikimi ve donanımı ile ibreyi, dijital çağın fırsatları­nı nazara alarak dünya sathını mektep yapma vizyon ve misyonuna doğru start’ın verildiği bir zaman dilimi içerisinde­yiz.

Haydi nesl-i cedid, tecrübenin ve gençliğin enerjisini­n harmanland­ığı kollektif bir ruh ile sizler Isparta’yı tenvir eden makineleri­n makinisti değilsiniz diyen Hz. Üstad Bediüzzama­n’ın tarif ettiği ufuk çizgisine gözleriniz­i dikin ve bütün dünyayı aydınlatac­ak makinaları­n makinistli­ği şuuru ile bayrağa el atın, atın ki; işte Üstadım şehadetnam­emiz elimizde deyip küre-i arz üzerinde İslâm’ın, ittihadın, uhuvvetin, demokrasin­in insanca ve İslâmca yaşamanın tarifi olan Nur’un bayrağı temevvücsa­z olsun.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye