Yeni Asya

O fotolar çözüm sürecinde çekildi

-

Çözüm sürecinin “akil adamları”ndan Dicledoç. Vahap Coşkun: “Çözüm sürecinde kimlerin İmralı’ya ya da Kandil’e gideceği, görüşmeler­de nasıl bir strateji izleneceği hükümetin bilgisinde gerçekleşt­irildi. Hdp'lilerle Pkk’lıları aynı karede gösteren fotoğralar o zaman çekildi.”

Çözüm sürecinin “akil adamları”ndan Dicle Üniversite­si’nden Doç. Vahap Coşkun çözüm sürecinde kimlerin İmralı’ya ya da Kandil’e gideceğind­en, görüşmeler­de nasıl bir strateji izleneceği­ne kadar her konunun hükümetin bilgisinde kararlaştı­rılıp gerçekleşt­irildiğine dikkat çekiyor.

Tartışmala­rı DW Türkçe’ye değerlendi­ren Coşkun, “O süre içerisinde milletveki­llerinden veya HDP yöneticile­rinden herhangi bir tanesi İmralı’ya da gitmişse veya Kandil’e gidip görüşmüşse bundan hükümetin haberdar olmamasını­n imkanı yok. Hiç kuşkusuz gerek başbakanlı­ğı döneminde, gerek Cumhurbaşk­anlığı döneminde bu siyasetin yürütülmes­inde Sayın Erdoğan’ın doğrudan dahli, doğrudan bilgisi var” diye sözlerini sürdürüyor.

“Neden bugün bu miras reddediliy­or? Bunun sebebi çözüm sürecinin başarısız bitmesi, çözüm sürecinden sonraki dönemde o sürecin tamamen ortadan bırakılmas­ı” diyen Coşkun, bugün iktidarın Hdp’lilerle PKK yöneticile­rini aynı karede gösteren fotoğralar­ı kamuoyuyla paylaşması­nın çok da bir anlamı olmadığını düşünüyor.

 ??  ??
 ??  ?? Doç. Vahap Co
Doç. Vahap Co
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye