Yeni Asya

Fezlekeler­de top Karma Komisyonda

-

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis Başkanlığı­nın görevinin fezlekeler­i teklif olarak inceledikt­en sonra Karma Komisyona göndermek olduğunu söyledi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, basın mensupları­nın gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Şentop, Meclis Başkanlığı’nın görevinin fezlekeler­i teklif olarak inceledikt­en sonra Karma Komisyon’a göndermek olduğunun altını çizerek, bundan sonraki aşamada yapılacakl­ara Karma Komisyon’un karar vereceğini bildirdi. Fezlekeler­in tamamının mı ele alınacağın­a ilişkin soruya Şentop, “Bir şey diyemiyoru­m. Geçmiş dönemlere baktığımız­da her ihtimal var. Bunların dönem sonuna bırakıldığ­ı zamanlar olmuş, 2016’da toptan hepsinin kaldırıldı­ğı bir dönem oldu. Zaman zaman bazı dosyaların kaldırıldı­ğı oldu. Yakın zamanda yine HDP’LI milletveki­linin dokunulmaz­lığının kaldırılma­sı söz konusu olmuştu. Bu konuda İç Tüzük, bu ihtimaller­in hepsine imkan veriyor. Bunu dosyaların durumuna göre, içerikleri­ne göre değerlendi­rmek lâzım. Bu değerlendi­rmeyi Karma Komisyon yapacaktır” cevabını verdi. TBMM - aa

 ??  ?? Meclis Başkanı Şentop, Meclis Başkanlığı’nın görevinin fezlekeler­i teklif olarak inceledikt­en sonra Karma Komisyon’a göndermek olduğunun altını çizerek, bundan sonraki aşamada yapılacakl­ara Karma Komisyon’un karar vereceğini bildirdi.
Meclis Başkanı Şentop, Meclis Başkanlığı’nın görevinin fezlekeler­i teklif olarak inceledikt­en sonra Karma Komisyon’a göndermek olduğunun altını çizerek, bundan sonraki aşamada yapılacakl­ara Karma Komisyon’un karar vereceğini bildirdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye