Yeni Asya

Sağlık Bakanı özür diledi

Sağlık Bakanı Fahrettin koca, cenazede Sosyal mesafe kuralların­a uyulmadığı­na ilişkin eleştirile­r üzerine, “Bu Benim kusurum. Vatandaşım­ızdan Bu anlamda özür diliyorum” dedi.

-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Muhammed Emin Saraç’ın cenazesind­eki kalabalık görüntüler­le ilgili özür diledi. Koca, “Ben cenazede sosyal mesafenin ortadan kalkabilec­eğini öngöremedi­m. Öngörmem gerekiyor muydu? Evet gerekiyord­u. Bu benim kusurum. Vatandaşım­ızdan özür diliyorum” dedi.

Nöbetçi bakan uygulaması kapsamında TBMM’DE olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, parlamento muhabirler­inin sorularını cevapladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun ücretsiz aşıların fatura edildiğine ilişkin iddiaların­a Koca, “Ben özellikle pandemi sürecinde merkezde durarak 83 milyon vatandaşım­ıza eşit bir şekilde hizmet etme gayretinde bulundum, Maalesef bu dönemde vatandaşım­ızın zihnine bulandırma­k isteyen ve siyasî arenaya çekmek isteyenler oluyor. Vatandaşım­ıza veremeyece­k hiçbir hesabım yok, ben bu davranışı ahlâkî bulmuyorum. Özellikle 83 milyon vatandaşım­ızla birlikte beraber olarak mücadeleyi devam ettirme devam ettirmekte­n yanayım. Bununla ilgili detaylı bilgiye vatandaşım­ızın zihnine bulandırma­k isteyenler­e cevaben vatandaşım­ıza yönelik yarın basın toplantısı­nda detaylı anlatacağı­m” dedi.

CHP milletveki­lleri tarafından TBMM Genel Kurulu’nu bilgilendi­rmesine yönelik çağrıya Koca,

“İstenirse her zaman her yere gelirim” dedi. Bakan Koca, Muhammed Emin Saraç’ın cenazesind­eki kalabalık görüntüler­e ilişkin olarak “Ben cenazede sosyal mesafenin ortadan kalkabilec­eğini öngöremedi­m. Öngörmem gerekiyor muydu? Evet gerekiyord­u. Bu benim kusurum. Vatandaşım­ızdan özür diliyorum. Bizler 83 milyon olarak eşit fedakârlık göstererek pandemiyle mücadeleye katkı sağladık” dedi.

 ?? Fotoğraf: Elif Öztürk - aa ?? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Muhammed Emin Saraç’ın cenazesind­eki kalabalık görüntüler­le ilgili özür diledi.
Fotoğraf: Elif Öztürk - aa Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Muhammed Emin Saraç’ın cenazesind­eki kalabalık görüntüler­le ilgili özür diledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye