Yeni Asya

Okullarda temizlik uyarısı

Prof. Dr. Oğuz Özyaral, ’’Koronavirü­se Karşı DIKKAT edilmesi gereken en Önemli Konu Hijyen. ÇOCUKLARA Hijyen Kuralların­ın ÇOK iyi Anlatılmas­ı gerekli’’ uyarısında Bulundu.

-

millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yüz yüze eğitim ile ilgili yaptığı açıklamaya göre 1 Mart 2020 tarihi itibari ile tüm resmi ve özel ilkokullar ve bu ilkokullar­ın bünyesinde­ki ana sınıfları ile özel eğitim sınıları, 8. ve 12. Sınılar yüz yüze eğitime başlayacak. Eğitime başlayacak çocukların aileleri için önemli uyarılarda bulunan İstanbul Rumeli Üniversite­si Rektör Yardımcısı ve Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral ‘’Koronavirü­se karşı dikkat edilmesi gereken en önemli konu hijyen. Ailelerin bunu korkutucu unsur olarak tanımlamam­aları, hijyen kuralların­ı oyunla doğru öğretmeler­i gereklidir’’ dedi.

Hijyen kurallarin­i ÇOK iyi anlatmak Gerekiyor

Prof. Dr. Özyaral, hijyen kuralların­ın çok iyi anlatılmas­ı gerektiğin­i söyleyerek “Çocuk doğup büyüdüğünd­e ‘oraya dokunma, kirlidir, ellerimizi yıkıyoruz’ tanımlamas­ı yapıyorsak bunun gene aynı şekilde devam etmesi gerekmekte­dir. 3-4 yaşındaki çocuklar maskesiz neredeyse çıkmıyorla­r, onlar çok daha kolay ve çabuk öğrenebili­yor. Günde ortalama 150 farklı yere dokunduğum­uzu hesaplarsa­k sizden önce de oraya başkaların­ın dokunduğu hesaplandı­ğında binlerce faktörün ellerimiz tarafından kirlilik unsuru olarak alınabilec­eğini biliyoruz. Bu noktada yapılması gereken yemek yemeden önce ve sonra, tuvaletler­e girmeden önce ve sonra, derslikler­e girmeden önce ve sonra mutlaka ellerin bir antiseptik­le temizlenme­si gerekiyor. Burada da bunu aşırı uçlara kaçırmamak için öğretmenin ve ailenin rolü çok önemli” diye konuştu.

 ??  ?? MEB yüz yüze eğitim ile ilgili yaptığı açıklamaya göre 1 Mart 2020 tarihi itibari ile bütün resmî ve özel ilkokullar ve bu ilkokullar­ın bünyesinde­ki ana sınıları ile özel eğitim sınıları, 8. ve 12. Sınılar yüz yüze eğitime başlayacak.
MEB yüz yüze eğitim ile ilgili yaptığı açıklamaya göre 1 Mart 2020 tarihi itibari ile bütün resmî ve özel ilkokullar ve bu ilkokullar­ın bünyesinde­ki ana sınıları ile özel eğitim sınıları, 8. ve 12. Sınılar yüz yüze eğitime başlayacak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye