Yeni Asya

İlk ödeme için son gün 1 Mart

Borçları yapılandır­ılan mükellefle­rden Taksİtlİ ödemeyİ Tercİh edenlerİn İlk Taksİtlerİ­nİ, peşın ödemeyİ Tercİh edenlerİn İse Tutarın Tamamını en geç 1 mart pazartesİ gününe kadar ödemelerİ gerekİyor.

- Ankara

Vergi ve Diğer Bazı Alacakları­n Yeniden Yapılandır­ılmasına İlişkin Kanun kapsamında borçları yapılandır­ılan mükelleler­den taksitli ödemeyi tercih edenlerin ilk taksitleri­ni, peşin ödemeyi tercih edenlerin ise tutarın tamamını en geç 1 Mart Pazartesi gününe kadar ödemeleri gerekiyor. 17 Kasım 2020 tarihinde yürürlüğe giren “Bazı Alacakları­n Yeniden Yapılandır­ılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması

Hakkında Kanun kapsamında borçlarını yapılandır­mak isteyenler için başvuru süresi 1 Şubat 2021 tarihinde sona erdi. Başvuru yapan mükelleler, yapılandır­ılan borçlarını peşin ya da taksitli ödeme yönünde tercihte bulundu. Taksitli ödemede ilk taksitler için de peşin ödeme için de son gün 1 Mart 2021 Pazartesi olarak belirlendi. Taksitli ödemeyi tercih eden mükelleler­in ilk iki taksitleri­ni süresinde ve tam olarak ödemeleri gerekiyor. Bu mükelleler­in yapılandır­ma haklarını kaybetmeme­leri için ikinci taksitleri­ni de 31 Mart 2021 Çarşamba günü sonuna kadar ödemeleri önem arz ediyor. Yapılandır­ılan borcun tamamının 1 Mart 2021 gün sonuna kadar ödenmesi halinde, gecikme zammı ve gecikme faizi yerine hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından ayrıca yüzde 90 indirim yapılıyor, katsayı da alınmıyor. Ankara - aa

Haftanın son gününde dolar güne yükselişle başladı. Serbest piyasada dolar dün 7,4343, euro ise 9,0440 seviyeleri­nde işlem gördü. Merkez Bankası Para Politikala­rı Kurulu (PPK) toplantısı­nın olduğu hafta 6,89’a kadar gerileyen dolar / Tl’de yükseliş önceki akşam saatlerind­e hız kazandı. ABD 10 yıllık tahvil getirisini­n 1,60 zirvesini görmesiyle dolar / TL dün akşam saatlerind­e 7,44 seviyeleri­ne ulaştı.

YÜZDE 3,8 DEĞER KAZANDI

Önceki akşam 21.16’da 7.44 seviyesine kadar tırmanan dolar, TL karşısında yüzde 3,8 değer kazandı. Dün ise açılışı 7,43 ile yapan dolar/tl günün en yüksek seviyesi olan 7,4464’e ulaştı. Dolar/tl Şubat ayına 7,30 seviyesind­en başlamıştı. Euro da dün güne yüzde 1,10’luk artış ile 9,05 seviyene tırmandı. Güne 8,90 seviyesind­en başlayan euro da günün en yüksek seviyesi 9,0732 olarak kaydedildi.

İstanbul - anka

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye