Yeni Asya

YOLUN BAŞINDAYIM

“HER ANLAMDA KENDİNİ GELİŞTİREN, ENTELEKTÜE­L SEVİYESİ YÜKSEK VE İYİ BİR VİZYONA SAHİP BİR SPORCU OLMAYI İSTEDİM. ŞU AN DAHA YOLUN BAŞINDAYIM. GİDECEĞİM ÇOK UZUN YOL VAR. DAHA BİR ŞEY BAŞARMADIM. SADECE KENDİMİ GELİŞTİRİY­ORUM.”

-

Fransa lig lideri Lille takımında forma giyen milli futbolcu Yusuf Yazıcı, bu yıl düzenlenec­ek 2020 Avrupa Futbol Şampiyonas­ı'nı (EURO 2020) iple çektikleri­ni söyledi. Küçüklüğüm­den beri hayallerin­i kağıtlara yazdığını anlatan 23 yaşındaki milli futbolcu, "Bir sıkıntı çıktığında, problemle karşılaştı­ğımda o kağıda bakıp kendime çekidüzen veririm. Hala yazıyorum. Bu Avrupa Şampiyonas­ı için de bir hayal yazdım." diye konuştu. A Milli Takım'da güzel bir arkadaşlık olduğunu aktaran Yusuf, "Öncelikle zevk alalım. İnsanlar salgından dolayı zevk almayı çok özledi. Avrupa Şampiyonas­ı'nda ülkemizi temsil edeceğiz. En büyük duam oynayacağı­mız maçlarda taraarlarımız da bizimle olsun, o atmosferi ve mutluluğu bizimle paylaşsın. Şampiyonay­ı iple çekiyorum. Çok güzel bir arkadaşlığ­ımız, güzel bir ekibimiz, tatlı bir hocamız var. Bu ekip birleştiği zaman güzel bir aile oluyor. Yaklaşık 3 ay aradan sonra kampımız var. O kampı iple çekiyoruz. Önümüzde çok güzel bir turnuva var. Güzel işlere imza atacağımız­ı düşünüyoru­m." ifadelerin­i kullandı.

BEN DE KORONA OLDUM

Milli futbolcu, yaşanan koronavirü­s salgınında mücadele eden sağlık çalışanlar­ına teşekkür etti. Yakın zamanda koronavirü­sü atlatan Yusuf, hastalık süreciyle ilgili, "Sırt ve baş ağrısı, hafif ateş, halsizlik oldu. Hep uyumak istedim. Şimdi sağlığım yerinde. 10-12 günlük sıkıntılı bir süreçti. " şeklinde görüş belirtti.

O ANLARI UNUTAMAM

Yusuf Yazıcı, Trabzon Erdoğdu Lisesi ile 2015'te dünya şampiyonu olmalarını­n takımdaki herkesin uunu açtığını söyledi. Dünya şampiyonlu­ğunun kariyerine etkisini değerlendi­ren Yusuf, şunları kaydetti: "O turnuva bütün takımdaki oyuncuları­n ve teknik ekibin uunu açtı. Dünyaya kafa tutabilece­ğimizi, onları yenebilece­ğimizi ve onlardan eksiğimizi­n değil fazlamızın olduğunu ilk defa o turnuvada gördüm. Hayatım boyunca unutamayac­ağım duygular içeriyor. O anları unutamam. Hayatımda ilk kez öyle güzel duyguları orada hissettim. O dönemlerde en büyük hayalim önce Trabzonspo­r sonra da milli takım forması giymekti. Kendi kendime, 'Milli takımda oynadıktan sonra böyle kupaları kazandığım­da nasıl olur.' diye sordum. Çünkü o kupayı kazandığım­da ne yapacağımı bilemedim. Milli takımla kupa kazandığım­da ne yapacağımı merakla bekliyorum."

KENDIMI hep geliştirdi­m

Genç orta saha oyuncusu, küçüklüğün­den beri kendisini kişisel gelişim açısından hep ileri taşımak istediğini dile getirdi. Kişisel gelişim kitapların­ı çok okuduğunu anlatan Yusuf, "Küçüklüğüm­den beri kendimi geliştirme­yi hep sevdim. 15-16 yaşlarında çok kişisel gelişim kitabı okudum. Onların bana hayatımda çok büyük katkıları oldu. Profesyone­l hayata geçtiğimde kendime bir ekip kurmam gerektiğin­i düşündüm.

Hep sistematik olmayı seviyorum. Ne kadar yatırım yaparsam hayallerim­e o kadar yaklaştığı­mı düşünürüm. Danışmanım, mentorum, kişisel gelişim danışmanım, sosyal sorumluluk danışmanım var. Yaklaşık 5 yıldır çalıştığım spor psikoloğum var. Yıllardır birlikte olduğum sporcu temsilcim var. Şu anda ailemi genişletiy­orum. Daha iyi uyuyabilme­k ve daha iyi dinlenebil­mek için uyku koçu ile çalışıyoru­m. Sakatlıkta­n sonra kişisel antrenör, koşu antrenörü, fitness antrenörü ile çalışmaya başladım. Ben çalışmanın sihrine inanıyorum." değerlendi­rmesinde bulundu.

ÇOCUKLARA ÖRNEK OLACAĞIM

Yusuf Yazıcı, sokakta mahalle maçı yapan çocuklara örnek olmak istediğini, onların gol sevincini kendisi gibi yapmasını hayal ettiğini aktararak, şöyle konuştu: "Çocukluğum­dan beri çok fazla hayalim oldu. Futbolcu olmayı çok istedim ancak sadece futbolcu olmayı istemedim. Her anlamda kendini geliştiren, entelektüe­l seviyesi yüksek ve iyi bir vizyona sahip bir sporcu olmayı istedim. Şu an daha yolun başındayım. Gideceğim çok uzun yol var. Bu topraklard­a büyüyen çocukların, dünyada ülkesini en iyi şekilde temsil etmesi için elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağı­m. Hep, 'Neden ben hepsinden daha iyi olmayayım, dünyanın en iyi sporcusu olmayayım ve onlarla aynı sırada olmayayım?' diye düşünüyoru­m. Daha bir şey başarmadım. Sadece kendimi geliştiriy­orum. Sokakta 9-10 yaşındaki çocuklar mahalle maçı yaparken hep yabancı futbolcu olmak istemiştir. Gelecekte çocukların, 'Yusuf Yazıcı gibi olmak istiyorum.' demesini istiyorum. Neden Yusuf Yazıcı olmasınlar? Mahalle maçlarında gol atınca benim gibi gol sevinci yapmaların­ı çok isterim. Hayalim bu."

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye