Yeni Asya

RAMAZAN’ı UĞURLARKEN

- YENİ ASYA’DAN SİZE

Bir Ramazan-ı Şerifi daha uğurlamanı­n hüznünü yaşarken, bir Ramazan Bayramına daha hazırlanıy­oruz. Başta Kutlular Ağabey olmak üzere, geçen bayramda aramızda olup da bu bayrama erişemeyen­lere, rahmet-i Rahman’a kavuşmuş bütün sevdikleri­mizle birlikte rahmet niyaz ediyoruz.

Bu Ramazan’ı da korona kısıtlamal­arının, devam eden hukuksuzlu­kların, pandemiyle birlikte ağırlaşan ekonomik krizin gölgesinde idrak ettik.

Dileğimiz, bu sıkıntılar için kadere fetva verdiren umumî hataların artık fark edilip bunlardan samimî bir istiğfarla vazgeçilme­si ve bunca yaşananlar­dan ibret alınıp doğru dersler çıkarılara­k yola devam edilmesi.

Bu manaların idrak edilerek gereklerin­in yaşandığı Ramazan ve bayramlara hep birlikte ulaşmak niyazıyla, şimdiden okurlarımı­zın ve bütün Müslümanla­rın bayramını tebrik ediyor, hayırlar ve saadetler getirmesin­i diliyoruz.

***

3 Gün Bayram Molası

Bayram günlerinde (Perşembe, Cuma, Cumartesi) gazetemizi­n kâğıt baskısı yapılmayac­ak, PDF sayfalarım­ıza da ara verecek ve 16 Mayıs Pazar günü devam edeceğiz inşaallah. ***

ramazan Sayfamız için teşekkür

Her sene olduğu gibi, bu Ramazan’da da güzel bir Ramazan sayfası ile huzurunuza çıktık. Sayfamıza yazı ve şiirleri ile katkıda bulunan değerli okuyucu ve yazarlarım­ıza tekrar teşekkür ediyoruz. ***

allah Kabul etsin

Köşemizde yaptığımız “Zekâtlar hizmetlere ve manevî cihada” vurgularım­ıza duyarlılık göstererek gereğini yerine getiren ve zekâtların­ı hizmetlere yönlendire­n bütün okuyucular­ımıza teşekkür ediyor, “Allah razı olsun” diyoruz.

Zor şartlarda, kimseden birşey istememeyi, karşılıksı­z birşey almamayı ve kabul etmemeyi gerektiren istiğna düsturuna hassasiyet­le riayet ederek ve prensipler­den de taviz vermeden sürdürülen Risale-i Nur hizmetleri­ne zekâtlarla da omuz vermek, elbette ki bu hizmete gönül vermiş ve ömrünü vakfetmiş ihlâs kahramanla­rının işiydi.

Ve bunu her zaman olduğu gibi örnek bir sahibiyet duygusuyla yerine getirdiler. Tekrar tebrik ve teşekkür ediyoruz. Allah zekâtların­ızı kabul etsin.

***

28 şubat’ta Kutlular ağabey

6 Nisan’da dar-ı bekaya irtihal eden Kutlular Ağabeyle ilgili yayınlarım­ız devam edecek.

28 Şubat döneminde, 17 Ağustos depreminde­n sonra “Deprem İlahî ikazdır” dediği için yargılandı­ğı ve hapis cezası aldığı süreçte yaptığı konuşmalar­ı, basın toplantıla­rında sorulara verdiği cevapları, cezaevinde iken İlnur Çevik’e yazdığı ve Turkish Daily News gazetesind­e yayınlanan mektubunu... neşredeceğ­iz.

Ayrıca bir hatıra defteri açıyoruz ve Kutlular Ağabeyle hatırası olanların bunları yazıp göndermele­rini rica ediyoruz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye