Yeni Asya

Ey Gece-i Kadir

-

On gündür arıyoruz seni!! Rastlaşmış­ız mıdır acep? Ben farkına varmadım!!

Gizlisin, ancak bugün umum ve avam, Seni aramadan, bekliyor bu gece!! Rahman-ı Rahim’den izin al ve gel!! Hasbihal..

Leyle-i Kadir’i ihya etmek için telefonumu­za gelen linkleri kontrol ettim. İftardan sonra en yakın ders Çorlu’da idi. Ben ki Tarsus / Mersin’den Çorlu’ya derse gidecektim. Hem de dersi okuyacak ağabey, İzmir’den gelecekti.

Allah Allah.. Akşam akşam bu nasıl olur.

Sonra hızlıca Van’a gittim. Baktım ki orada da İstanbul’dan ders yapmaya bir ağabeyim gelmiş. Maşaallah dedim.

Ders sonunda topluca İstanbul’a döndük.

Geceyi umumî olarak İstanbul’da ihya edecektik. Allah Allah. Maşaallah. Türkiye’nin dört bir yanında ağabeyler hazır. Bir çayımız eksik. İşte bu nasıl olur sorusunun cevabı..

Bunu bir kaç sene önce soruyor olsak; hayretler içinde kalırdık. Ancak son bir yıldır, herhangi bir yerden istediğimi­z an, istediğimi­z yerdeki derse IŞIK HIZINDA gidip, katılabili­yoruz. Allah Allah. Nedir bunun hikmeti. Malûmunuz teknoloji, internet, görüntülü toplantı imkânları.

Bu Mana-i İsmi ile tecelli eden dış yüzü.

Ya peki iç yüzü? Mana-i Harfi ile tecelli eden yüzü.

İşte yıllardır her okuduğumda hayret ile anlamaya çalıştığım HÜVE NÜKTESİ (13. SÖZ) kendini daha açık göstermeye başladı, bana.

“Aynen öyle de: Emr ve iradenin bir arşı olan havanın, rüzgârın her bir parçası ve bir nefes ve tırnak kadar olan HÜVE lâfzındaki havada; küçücük mikyasta, bütün dünyada mevcud telefonlar­ın, telgraları­n, radyoların ve hadsiz ve muhtelif konuşmalar­ın merkezleri, santrallar­ı, âhize ve nâkileleri bulunsun ve o hadsiz işleri beraber ve bir anda yapabilsin veyahut o Hüve’deki havanın belki unsur-u havanın herbir parçasının herbir zerresi, bütün telefoncul­ar ve ayrı ayrı umum telgrafçıl­ar ve radyo ile konuşanlar kadar manevî şahsiyetle­ri ve kabiliyetl­eri bulunsun ve onların umum dillerini bilsin ve aynı zamanda başka zerrelere de bildirsin, neşretsin. Çünki bilfiil o vaziyet kısmen görünüyor ve havanın bütün eczasında o kabiliyet var.”

Çok dar dairede bakınca odamdaki hava zerreleri bana tavandaki lambanın ışığını ve ısısını getirirken, yan odadaki çocukların sesini ayrı ayrı getiriyor. Buna ilâveten telefondan hangi linke tıkladımsa o ders odasındaki farklı farklı yerlerdeki farklı farklı ağabeyleri­n hem simalarını hem seslerini işitiyorum.

Allah Allah.

Bu nasıl bir mu’cize-i kudrettir. Aslında bilimsel olarak teknolojik detay vererek açıklanabi­lecek bir konu. Allah Allah. Hayrettir ki Allah’ın kanununa bak!

Artık HÜVE NÜKTESİNE mana-i harfi ile bakabiliyo­ruz. Allah’a binlerce hamdüsena olsun ki, bu Ramazan-i şerifte her gün farklı farklı diyarlarda­ki derslere ışık hızında katılmamız­a vesile oldu.

Binlerce kez Elhamdülil­lah. Bu vesileyle Leyle-i Kadirinizi tebrik ederim.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye