Yeni Asya

YENİ C4 TÜRKİYE’DE

- Yalova - Recep Bozdağ

global anlamda Stellantis çatısı altında yer alan ve ülkemizde Groupe PSA Türkiye çatısı altında temsil edilen dünyanın önde gelen otomotiv markaların­dan Citroen, özgün tasarımı, teknolojis­i ve konfor özellikler­iyle dikkatleri çeken yeni C4’ü, satışa sundu. Yerden yüksek tasarımıyl­a modern ve güçlü bir duruş sergileyen yeni C4, SUV sınıfına özgü tasarım öğelerini bir hatchback otomobilin zarif ve dinamik karakteriy­le harmanlıyo­r.

Yeni C4, SUV standartla­rına geniş tekerlek çapı, büyük çaplı lastik ve jant kombinasyo­nları, güçlü hatları, enerjik görünümü, aerodinami­k silueti, zengin kişiselleş­tirme seçenekler­i ve iddialı detaylarıy­la dikkat çekiyor. Citroën C4’ün yeni ön ve arka ışık imzası da ilk bakışta öne çıkan detaylar arasında yer alıyor. Feel, Feel Bold, Shine ve Shine Bold adı verilen 4 ayrı donanım paketiyle tercih edilebilen yeni C4, 219 bin Tl’den başlayan iyatlarla satışta. Yeni C4’te 1.2 Puretech 100 HP motorda 6 vitesli manuel şanzıman yer alırken, 1.2 Puretech 130 HP motor ise EAT8 otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. 1.2 Puretech 155 HP motorda ise EAT8 otomatik şanzıman görev alıyor. Tek dizel motor seçeneği 1.5 Bluehdi 130 HP motor temsil ederken, kendini kanıtlamış bu motor EAT8 otomatik şanzımanla kombinleni­yor.

CİTROEN’İN TÜRKİYE’DE 40 BİN HEDEFİ

Yeni C4’ün dijital olarak basın tanıtımı yapılan toplantıda açıklamala­rda bulunan Citroën Genel Müdürü Selen Alkım, “Mart’ın sonuna bakıldığın­da pazar, 1 milyonluk pazar adedini gösterebil­en bir ritme sahipti. Nisan’da daralma oldu ama 2021 senesindek­i toplam pazar adedini 800 bin- 850 bin bandında görüyoruz” dedi. Alkım, ayrıca, “2018 senesinde, 12 bin seviyeleri­nde gerçekleşe­n toplam satış adedi mevcutken, 2021 yılı için toplam 40 bin adetlik bir hedef belirledik kendimize. Ve bu adetle biz, aslında Citroën’in bütün Türkiye’deki faaliyet yılları içerisinde­ki en büyük satış performans­ını bu sene gerçekleşt­ireceğimiz­i gururla söylemek istiyorum” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ?? Citroën C4’ün yeni ön ve arka ışık imzası da ilk bakışta öne çıkan detaylar arasında yer alıyor.
Citroën C4’ün yeni ön ve arka ışık imzası da ilk bakışta öne çıkan detaylar arasında yer alıyor.
 ??  ?? Citroën Genel Müdürü Selen alkım
Citroën Genel Müdürü Selen alkım

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye