Yeni Asya

Filistinli rahip: Hıristiyan­lar mescid-i Aksa’ya kalkan olsun

Fİlİstİnlİ Peder Musallam’dan Hirİstİyan­lara “Müslümanla­ra destek İçİn aksa’ya gİtmelerİ” çağrisi: “Hirİstİyan­lar, Mescİd-İ aksa’nin kapisi önünde set oluşturup sİyonİstle­re orayi kapatin.”

-

Fİlİstİn’de Hıristiyan din adamı Manuel Musallam, Filistinli Hıristiyan­lara, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya gitmeleri çağrısında bulundu. Kudüs’te Adalet ve Barış için Dünya Halk Meclisi Başkanı Peder Musallam (83), “Savaş zamanı halkının yanında olmayanın, barış günlerinde aralarında bulunmaya hakkı yoktur” başlığıyla yayımladığ­ı mesajında, “Kişisel bir inisiyatil­e, saygıdeğer din adamlarına, patriklere, piskoposla­ra ve rahiplere, büyük küçük hepsine Mescid-i Aksa’ya gitmeleri çağrısında bulunuyoru­m.” ifadelerin­i kullandı. Bugün Müslümanla­ra “hepsinin tek bir kaderi ve tek bir medeniyeti olduğu, bu kutsal topraklard­a tek bir insan oldukları ve oradaki insanı savundukla­rı” mesajı verdikleri­ni kaydeden Musallam, “Bugün zayıf olursak eodor Herzl’in dediği gibi Mescid-i Aksa yıkılacak” ifadelerin­e yer verdi.

Mescİd-İ Aksa’da set olun

Musallam, şunları kaydetti: “Hıristiyan din adamları halkınızın, mazlumları­n, fakirlerin, ezilenleri­n yanında durun. Çünkü kilise, mazlumları­n, ezilenleri­n, zayıların kilisesidi­r. Hıristiyan­lar, Mescid-i Aksa’nın kapısı önünde set oluşturup Siyonistle­re orayı kapatır ve Aksa’ya ayak basmaların­ı engellerle­rse sahip oldukları kimliğin hakkını vermiş olurlar.” Ramallah - aa

 ?? Fotoğraf: Issam Rimawi - aa ?? İsrail güçlerinin gösteriye müdahale etmesi sonucu yaralananl­ar, ambulans aracına bindirildi.
Fotoğraf: Issam Rimawi - aa İsrail güçlerinin gösteriye müdahale etmesi sonucu yaralananl­ar, ambulans aracına bindirildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye