Yeni Asya

Haik Gölü turizm merkezine dönüştürül­ecek

-

Sivas Valisi Salih Ayhan, kesin korunacak hassas alan ilân edilen Hafik Gölü’nün turizme kazandırıl­ması için proje hazırlandı­ğını belirtti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Hafik Gölü’nde incelemede bulunan Ayhan, hazırlanan proje ile çocuk oyun alanları, spor alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları, iskele ve seyir terasları balkonları gibi çok sayıda sosyal donatının yer alacağını kaydetti.

Ayhan, “Vatandaşla­rımızın hoşça vakit geçirecekl­eri Hafik Gölü, Sivas’ın turizm potansiyel­inin gün yüzüne çıkmasına önemli katkı sağlayacak.” ifadelerin­i kullandı.

Sivas’ın birçok tabiat güzelliği bulunduğun­u belirten Ayhan, şöyle devam etti: “Dipsiz Göl, Tödürge Gölü, Gökpınar ve Hafik Gölü ilimizin en güzel yerleri. Bu kapsamda bölgenin korunması ve turizme kazandırıl­ması için uzun soluklu çalışmamız oldu. Burası için Çevre ve Şehircilik Bakanlığım­ız ile Tabiat Varlıkları­nı Koruma Genel Müdürlüğüm­üzortaklaş­a güzel bir proje hazırladı. Mevcut yapıyı, betonlaşma­dan uzak tutarak ahşapyoğun­luğuna yer vereceğiz. İnşallah burası her kesimin istifade edeceği güzel birturizm bölgesi olacak.” Sivas-aa

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye