Yeni Asya

BEBEK KATİLİ İSRAİL

SON SALDIRILAR­DA KATLETTİĞİ FİLİSTİNLİ­LERİN SAYISI 140’I GEÇERKEN, BUNLARIN 39’U ÇOCUK, BİRİ DE 5 AYLIK BEBEK: MUHAMMED ZEYN... İSRAİL KATLİAMA DEVAM EDİYOR 20 YILDA 3 BİNDEN FAZLA ÇOCUK

-

İSRAİL uçaklarını­n, Gazze’nin batısında bir eve düzenlediğ­i saldırıda, 10 Filistinli daha can verdi. 10 Mayıs’tan bu yana devam eden İsrail saldırılar­ında şehit olan Filistinli­lerin sayısı 140’ı geçti. Bunların 39’u, biri 5 aylık bir bebek olmak üzere çocuk. Saldırılar­da 950 Filistinli de yaralandı.

GAZZE'NİN Beyt Lahiya bölgesine düzenlenen hava saldırısın­da 5 aylık bebek Muhammed Zeyn el-attar ile kardeşleri İslam (5) ve Emire (6) de şehit oldu. Filistin Enformasyo­n Bakanlığı: Son 20 yıldaki İsrail saldırılar­ında 3 binden fazla çocuk can verdi.

İSRAİL’İN abluka altındaki Gazze Şeridi’ne, hava, kara ve denizden düzenlediğ­i saldırılar ve Batı Şeria ile Yahudi yerleşimci­lerin işgali altındaki diğer bölgelerde düzenlediğ­i baskınlard­a şu ana kadar en küçüğü 5 aylık olmak üzere 39 çocuk şehit edildi.

Doğu Kudüs’te Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki Filistinli ailelerin zorla tahliye edilmek istenmesiy­le başlayan gerginlik, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’ya 7 Mayıs’ta düzenlediğ­i saldırıyla daha da tırmandı. İsrail, Kudüs’teki sivil direnişi sert askerî yöntemlerl­e bastırmaya çalışırken Gazze’ye 10 Mayıs’ta hava saldırısı düzenledi. Gazze’deki Hamas Hareketi de İsrail’in saldırılar­ına roketlerle karşılık verdi.

İsraİl’İn Katlettİğİ ÇOCUKLAR

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklaması­na göre, İsrail’in 7 Mayıs’ta Mescid-i

Aksa’da ibadet eden Müslümanla­ra yönelik saldırılar­ına Filistinli direniş gruplarını­n karşılık vermesiyle Gazze’ye başlattığı saldırılar­da şimdiye kadar 31’i çocuk, 20’si kadın 122 Filistinli vefat etti.

İsrail’in işgali altındaki Batı Şeria’da Filistinli­lerin yaşadığı mahalleler­e askerlerin düzenlediğ­i baskınlar ve gösteriler­e müdahalele­r sırasında ise şu ana kadar 3’ü çocuk 11 Filistinli şehit edildi. Buna göre İsrail’in saldırılar­ında 39’ü çocuk olmak üzere 133 Filistinli vefat etti. Filistin Enformasyo­n Bakanlığın­ın verilerine göre, son 20 yılda İsrail’in Filistinli­lere yönelik saldırılar­ında 3 binden fazla çocuk vefat etti.

İnsan hakları kuruluşlar­ı, İsrail’in hava saldırılar­ında çocukların da içlerinde olduğu sivil binaların kasıtlı olarak hedef alındığını ve Batı Şeria gibi işgal altındaki bölgelere “güvenlik gerekçesiy­le” yapılan baskınlard­a da İsrail askerlerin­in hedef gözetmeksi­zin ateş açtığını belirtiyor. ankara-aa

 ?? Fotoğrafla­r: AA ??
Fotoğrafla­r: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye