Yeni Asya

Rifat Okyay Kalem var kalemden içerü

- @Okyayr fat rifatokyay@hotmail.com

Gözünüzün önüne dört tane kurşun kalemini hayalen getiriniz. Kurşun kalemlerin her birisinin uçları farklı farklı açılmış.

Birinci kalemin ucu; normalin altında az açılmış ve az kullanılmı­ş.

İkinci kalemin ucu; normal açılmış ve çok kullanılma­mış görünümlü, vasati kullanılmı­ş.

Üçüncü kalemin ucu; normalin üzerinde açılmış ve fazla kullanılma­mış.

Dördüncü kalemin ucu çok çok fazla sivriltile­rek özenle açılmış, ama hiç kullanılma­mış. Görüntü güzel.

Şimdi gelelim hakikate. Görünüş hiçbir zaman insanları aldatmamal­ıdır. Zahiri hakikatler­in, batınî çok şeyleri anlattığın­ı unutmamalı.

Birincisi hiçbir kabiliyeti yok, hiçbir mürekkebi çalışması ve gayreti, birikimi, kültürü olmamış! İşte bir kalem olmaya özenti. Kendisine ve kendisini kalem kabul edenlere yetiyor.

İkincisi kalem gibi görünümünü tamamlamay­a çalışıyor. Öğrenmenin ve bilginin aktarılmas­ında önemini anlamış. Bazen gayret ediyor. Bazen yerinde sayıyor. Bir derdi de yok. İşte yazan bir kalem gibi gözükmeye çalışıyor.

Üçüncüsü hedeler koymuş. Her türlü konuda tam ve mükemmel bilgiye ulaşmış veya ulaşmada çok gayretli. Dengesi, muvazenesi var. Kendi iç hesaplaşma­larını bitirmiş. Millete faydalı olmaya çalışıyor. Derdi ve isteği tam tamına; dertlere; çareler aktarmak. Kalem gibi kalem desinler diye değil. Yazarak sivriliğin­i kaybetmiş, terakkietm­iş, mükemmelle­şmiş. Yazdığını tutturuyor; ya alçaklara, ya da yükseklere uçurtturuy­or. İşte tam hakikatiyl­e bir kalem!

Dördüncüsü; aman sivri uçluluğumu, kalem güzeli görüntümü herkes görsün, ama bende eksiklik olmasın. Kalem kadar kalem derdi olan bir kalem.

Her kalem meraklısı kendisine bir kalem seçebilir ve“ben bir kalemim”diye yazabilir. Atış serbest!..

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye