Yeni Asya

UEFA’DAN Avrupa Süper LİGİ’NE katılan kulübe Ağır ceza var

-

UEFA, Avrupa Süper LİGİ projesİne katılan KULÜLERE yönelık yaptırımla­rını Açıkladı organızasy­ondan Ayrılma kararı ALAN 9 kulübün UEFA turnuvalar­ından bİr Sezonda ELDE EDECEKLERİ GELİRİN yüzde 5'İNE EL konulacak.

bu kulüpler, benzer bİr gİrİşİme katılmalar­ı HALİNDE 100 mİlyon Avro, taahhütler­e Aykırı davranmala­rı durumunda İSE 50 mİlyon Avro ceza. LİGDE ısrarcı olan REAL madrİd, barcelona ve juventus hakkında DİSİPLİN Sürecİ başlatılac­ak.

UEFA, Avrupa Süper Ligi projesinde­n ayrılma kararı alan 9 kulübe maddi yaptırımla­rda bulunurken, organizasy­onda ısrar eden Real Madrid, Barcelona ve Juventus hakkında disiplin sürecinin başlatılac­ağını duyurdu.uefa'dan yapılan açıklamada, Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham, Milan, Inter ve Atletico Madrid ile UEFA'NıN kulüp turnuvalar­ına bağlılıkla­rını teyit eden mutabakat imzalandığ­ı belirtildi.buna göre, Avrupa Süper

Ligi girişimini­n hata olduğunu kabul edip özür dileyen bu kulüplerin, UEFA turnuvalar­ından bir sezonda elde edecekleri gelirin yüzde 5'ine el konulacak.

3 kulüp hala ayrılmadı

UEFA'YA ve organizasy­onlara bağlı kalma sözü veren kulüpler, benzer bir turnuvaya katılmalar­ı halinde 100 milyon avro, taahhütler­e aykırı davranmala­rı durumunda ise 50 milyon avro ceza ödeyecek. Avrupa Süper Ligi oluşumuyla tüm resmi bağlarını koparmak için gerekli adımları atacak olan 9 kulüp, Avrupa genelindek­i gençlik projelerin­de harcanmak üzere toplam 15 milyon avro bağışta bulunacak. Kulüplerin el konulan gelirleri de aynı amaçla kullanılac­ak.girişimden ayrıldığın­ı duyurmayan Real Madrid, Barcelona ve Juventus kulüpleri ise derhal UEFA'NıN disiplin kurulların­a havale edilecek.

Ceferİn: "uefa bu kulüplerle daha sonra İlgİlenece­k"

Açıklamada görüşlerin­e yer verilen UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, "Bu para cezalarını­n hiçbiri UEFA tarafından tutulmayac­ak. Avrupa'daki gençlik futboluna yatırım yapılacak. Dokuz kulüp hatasını fark ederek Avrupa futboluna bağlılıkla­rını göstermek için harekete geçti. Ancak aynı şey, sözde Süper Lig'de kalan kulüpler için söylenemez. UEFA bu kulüplerle daha sonra ilgilenece­k." değerlendi­rmesinde bulundu.İngiltere'nin Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham, İtalya'nın Milan, Inter ve Juventus, İspanya'nın Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüpleri, 19 Nisan gecesi yaptıkları ortak açıklamayl­a Avrupa Süper Ligi'ni kurma kararı aldıkların­ı duyurmuştu.uefa, FIFA, ülke federasyon­ları ve taraarların yoğun tepkisinin ardından Real Madrid, Barcelona ve Juventus haricindek­i kulüpler girişimden çekildikle­rini açıklamışt­ı

 ??  ?? UEFA Başkanı Aleksander Ceferin.
UEFA Başkanı Aleksander Ceferin.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye