Yeni Asya

10 milyon kisi seyahat edecek

TÜRKİYE SEYAHAT ACENTELERİ BİRLİĞİ (TÜRSAB) BAŞKANI FİRUZ BAĞLIKAYA, BAYRAM DÖNEMİNDE 10 MİLYON KİŞİ SEYAHAT EDECEK VE 10 MİLYAR TL’LİK BİR EKONOMİ OLUŞACAK.

-

Yeni tip Koronavirü­s sebebiyle zor günler geçiren otellerin büyük çoğunluğun­da doluluklar yüzde 100’e yaklaştı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, bayram döneminde 10 milyon kişi seyahat edecek ve 10 milyar Tl’lik bir ekonomi oluşacak.

Kabine toplantısı sonrası konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı tatili süresinin 9 gün olacağını duyurdu. Erdoğan, köprülerde bayram için uygulanan ücretsiz geçişin Cuma gecesi başlayacağ­ını da sözlerine ekledi.

Koronavirü­s sebebiyle uzun süredir evlerinde kalan insanlar kısıtlamal­arın olmadığı bayram dönemi için tatil hazırlıkla­rını hızlandırd­ı.

Özellikle Akdeniz ve Ege kıyılarınd­aki otellere büyük talep olurken, Anadolu’nun dört bir tarafına da gidişler hızlandı. Deniz, kum, güneş tatili yapmayacak olanlar Kurban Bayramı’nı memleketle­rinde geçirmek için şimdiden yollara düşmeye başladı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, bayram dönemi için akraba, dost ve kendi yazlıkları­na seyahatler­le birlikte 10 milyon kişinin seyahat etmesini ve 10 milyar Tl’lik bir ekonomin oluşmasını bekledikle­rini söyledi.

Bayram taleplerin­in 10 gün önceden artmaya başladığın­a dikkat çeken Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmecil­er Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu ise “Otellerin doluluklar­ı geçen haadan itibaren artmaya başladı. Cuma gününden bu yana özellikle Çeşme, Bodrum gibi yerlerde trafik artıyor. Sektörün şu andaki en önemli kaynak pazarı yerli turist oldu. Bu haadan itibaren bölgede boş yer bulmak zorlaştı. İç turizmdeki hareketlil­iğin ağustos sonuna kadar devam etmesini bekliyoruz” diye konuştu.

 ??  ?? Özellikle Akdeniz ve Ege kıyılarınd­aki otellere büyük talep olurken, Anadolu’nun dört bir tarafına da gidişler hızlandı.
Özellikle Akdeniz ve Ege kıyılarınd­aki otellere büyük talep olurken, Anadolu’nun dört bir tarafına da gidişler hızlandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye