Yeni Asya

Terim’den Yunan polisine tepki: 4 saat aç bekletİldİ­k

- Erdal Odabaş erdalodaba­s@gmail.com

Yunanİstan'da PCR testlerİ kabul edİlmeyen ve havalanınd­a kaba davranışla­ra maruz kalarak TÜRKİYE’YE gerİ dönen galatasara­y kafİlesİ olaya çok sert tepkİ gösterdİ.

Olympİakos ile oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan'a giden ancak yetkililer­in yeni tip koronavirü­s (Kovid-19) testlerini kabul etmemesine ve sergiledik­leri kaba davranışla­ra tepki gösteren Galatasara­y, gece geç saatlerde yurda döndü. Türk Hava Yollarına ait özel uçakla İstanbul Havalimanı'na gelen sarıkırmız­ılı kailede teknik direktör Fatih Terim basın mensupları­na açıklamala­rda bulundu. Fatih Terim, "24 saat önce hepimiz test olduk. Hepimiz oraya elimizdeki tüm testlerimi­zin belgeleriy­le gittik. İndiğimizd­e hızlı bir testin olacağını söylediler. İki ülke arasında yapılan anlaşmaya göre 2 taraf da yapılan test sonuçların­ı kabul ediyor ancak bizden hızlı bir test istediler. 'Son 2 gündür bunu uygulamaya başladık.' dediler. İtiraz etmedik. Ben de denk geldim, test yaptırdım. Bir kısmımız dışarı çıktı. Bazı memurlar 'Hayır olmaz, herkesin çağırın test olacak.' dediler. Çağırdılar ve geri geldiler. Bundan sonra yapılacak tek şey vardı, o da geri dönmek. Çünkü dostluk maçları dostlarlad­ır. Bu dostça bir davranış değil. 'O zaman dönüyoruz.' dedik." ifadelerin­i kullandı.

SINIRDIŞI ETMEK İSTEDİLER

Fatih Terim, sözlerini şöyle sürdürdü: "Nasıl döneriz diye düşünürken bu kez 12 saat geçti, Oyuncular hem sıkıldılar hem de açlar. Herhangi bir servis de olmadı. Lounge bölümüne gitmemize müsaade etmediler. Pasaportla­rımızı istediler. Deport (Sınır dışı) edecekleri­ni söylediler. Biz de vermeyeceğ­imizi söyledik. Bu arada 4 saat geçti. Kaptanları­mız ve hostesleri­miz hazır vaziyette bekledi ve uçağa izin vermediler.

G.saray Teknik Direktörü Fatih Terim basın mensupları­nın sorularını cevapladı. Orada kaldık mecburen. Sonra su değiliz. Yapılması gerekeni yaptık." İlk kez verdiler. Olympiakos Kulübünden böyle bir olayla karşılaştı­ğını belirten arkadaşlar­ımız bir hayli çırpındıla­r ancak Fatih Terim, "Hangi Türk'e sorsanız, çoğu olmadı. Her türlü kulüpten buraya zaman bazı sıkıntılar yaşamıştır. Hayat gelenleri havaalanın­dan nasıl aldığımız tecrübeler­le dolu. Bugün de buna aşikar. Hakikaten biz başka türlü rastladık. Biz gereği neyse onu yaptık. davranıyor­uz. Bu Galatasara­y'a Yarın da olsa onu yaparız. Herkes yaptığı yapılmadı. Nereye yapıldığı çok açık. Hiç ayıbı biliyor. Türk'ün misairperv­erliği hoş değil. Bunlara boyun eğecek insanlar kimsede yok." açıklaması­nda bulundu.

Olympiakos ile oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan'a giden Galatasara­y , Yunan yetkililer­in Kovid-19 testlerini kabul etmemesi ve sergiledik­leri kaba davranışla­ra tepki olarak Atina'dan geri döndü.

 ?? Fotoğraf: EMRAH YORULMAZ – aa ??
Fotoğraf: EMRAH YORULMAZ – aa

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye