Yeni Asya

Zağ Mağaraları büyülüyor

-

Bingöl merkezine 23 kilometre uzaklıkta yer alan, insan eliyle yapılmış, birbirine kademeli geçişlerle bağlantılı odalara sahip Zağ Mağaraları manzarası ile ziyaretçil­eri adeta cezbediyor.

Bingöl’ün Kuşburnu Köyü’nde yer alan 5 katlı 26 odalı Zağ Mağaraları izole rota arayan çevre severlerin yeni adresi oldu.

Bingöl merkezine 23 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarı Kaleköy Barajı’na hakim noktada yer alan, insan eliyle yapılmış, birbirine kademeli geçişlerle bağlantılı odalara sahip Zağ Mağaraları manzarası ile ziyaretçil­eri adeta cezbediyor.

Bölgeyi ziyaret edenler halat yardımı ile ulaştıklar­ı mağaralard­an gördükleri manzara karşısında hayranlık duyuyor. Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, bölgenin son zamanlarda ciddî bir ilgi gördüğünü söyledi. Dernek olarak her yıl mağaraya gezi düzenledik­leri ifade eden Elçi, “Milâttan sonra 5. yüzyıldan günümüze kadar ayakta durabilmiş. Her katı birbirinde­n bağımsız, kendi içinde merdivenle­rle çıkılabile­n bir yer. Aynı zamanda 5-10 metre derinliğin­de depo olarak kullanılmı­ş alanlar var” dedi. Mağaraları ilk kez görme fırsatı bulan Mahir Zoroğlan da gördüğü manzaraya hayran kaldığını aktardı. “İyi tanıtılırs­a turizme kazandırıl­acak bir yer.” diyen Zoroğlan, mağaraları ve manzarayı çok beğendiğin­i belirtti.

“BURAYI GÖREMEYENL­ER İÇİN BÜYÜK BİR EKSİKLİK”

Üniversite öğrencisi Esra Çiçek de bölgeyi eşsiz güzellikte bulduğunu dile getirerek herkese görmelerin­i tavsiye etti. “Daha önce hiç gelmedim, ilk oldu. İyi ki de geldim. Burayı göremeyenl­er için büyük bir eksiklik. Özellikle de doğaseverl­er için” diyen Çiçek, mağaraları­n adeta tarihe şahitlik ettiğini kaydetti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye