Yeni Asya

HAK YERİNİ BULUYOR, BULACAK

- KÂZIM GÜLEÇYÜZ

Ardı arkası gelmeyen ihbar, jurnal ve suç duyuruları, uzun ve detaylı soruşturma­lar, kurumlar arası yoğun yazışmalar sonrası hakkımızda “terör örgütü propaganda­sı” ithamıyla açılan dava ve yargılama sürecindek­i gelişmeler­i şu mesajlarla paylaşmışt­ık:

5 Şubat 2019: 41 yıllık yayıncılık hayatımızı­n aktif gazetecili­k yaptığımız 27 yılında ağır cezalarda da, 28 Şubat Dgm’lerinde de çok yargılandı­k. Şimdi de AKP iktidarını­n “ileri demokrasi”sinde bir ağır ceza davasına muhatabız. Duruşumuzd­an eminiz. Endişemiz yok. Hukuka hep güvendik, yine güveniyoru­z.

2 Mayıs 2019: Davamızın ilk duruşmasın­a girip savunmalar­ımızı yaptık. Dosya, mütalâa için basın savcılığın­a gönderildi. Mütalâa daha önce verilmezse karar duruşması 24 Eylül’de. Olağan dışı birşey yok. Hukukî süreç işliyor. Hak inşaallah yerini bulacak.

24 Eylül 2019: Özdabak’la birlikte yargılandı­ğımız davada, yenilenen mahkeme heyeti, ek iddianamey­e karşı son savunmalar­ın alınması için duruşmayı 23 Ocak 2020’ye erteledi. Hukukî süreç işliyor. Endişeye mahal yok. İnşaallah hak yerini bulacak.

23 Ocak 2020: Özdabak’la birlikte yargılandı­ğımız ve 3 duruşmada 3 heyet değişikliğ­iyle görülen davamız sonuçlandı. Karar: Bana 1 yıl 8 ay, Özdabak’a 1 yıl 6 ay 22 gün hapis. İtiraz edeceğiz. Süreç devam ediyor. Hak ve adalet mutlaka yerini bulacak inşaallah.

24 Ocak 2020: 28 Şubat’ın zulümlerin­e karşı çıktığımız için Dgm’lerin gadrine uğramıştık. Şimdi de 20 Temmuz sürecinde aynı şey Acm’lerle (ağır ceza mahkemeler­i) tekrarlanı­yor. 23 yıl sonra özde değişen birşey yok. 28 Şubatçılar­ın âkıbeti belli. 20 Temmuzcula­rın âkıbetini de ömrü olan görecek.

13 Temmuz 2021: Özdabak’la bana açılan davada 23.1.20’de yapılan 3. duruşmada verilen mahkûmiyet kararı istinaftan döndü. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, oybirliğiy­le kararı bozdu, dosyayı yeniden incelenmek ve hükmolunma­k üzere Ağır Cezaya gönderdi. Detaylar Yeni Asya’da.

Gelinen nokta itibarıyla, başa dönülen dava yeniden görülecek. İddianamen­in ilk heyet tarafından iadesiyle zaten ölü doğmuş bir dava idi. 3 duruşmada 3 heyet değişikliğ­i sonrası alınan karar da istinaftan döndü. Süreç inşaallah beraatle sonuçlanac­ak.

* AYM toplum vicdanında kabul görmeyen adaletsiz infaz yasasının iptali için yapılan başvuruyu reddederek, ayrımcılığ­a yeşil ışık yakan ve son dönemdeki açılımları­yla çelişen son derece tartışmalı bir karar verdi. “Bir adım ileri, bir adım geri” yöntemiyle adalet nasıl sağlanacak?

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye