Yeni Asya

Rize’de sel ve heyelân

Rize’de şiddetli yağış ve heyelan Sonucu dereler taştı, evleri Su bastı, yollar kapandı. 100’e yakın köy etkilendi. 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı, 6 kişiyi arama çalışmalar­ı Sürüyor.

-

Rize’de etkili olan sağanak, sel ve heyelâna neden oldu. Heyelân nedeniyle çöken evde 2 kişi vefat etti. 4 kişiden de haber alınamıyor. Rize ve çevresinde­ki yoğun yağmurdan 100’e yakın köy etkilendi. Ardeşen ilçesinde bazı dereler taştı, Armağan köyünde yollar ulaşıma kapandı. Işıklı köyünde ise bazı evlerin zemin ve bodrum katlarını su bastı.

rize’de geçtiğimiz akşam etkili olan sağanak, sel ve heyelana sebep oldu. Heyelan sebebiyle çöken evde 2 kişi öldü. 6 kişiden de haber alınamıyor. Rize ve çevresinde­ki yoğun yağmurdan 100’e yakın köy etkilendi. Ardeşen ilçesinde bazı dereler taştı, Armağan Köyü’nde yollar ulaşıma kapandı. Işıklı Köyü’nde ise bazı evlerin zemin ve bodrum katlarını su bastı. Pazar ilçesinde ise sağanak sebebiyle cadde ve sokakları sel kapladı. Bazı sürücüler araçları ile yolda kaldı. Karadeniz Sahil Yolu Işıklı mevkiinde ise ulaşımda aksama yaşanırken, şiddetli yağışın sürdüğü bölgede taşkın riskine karşı yetkililer, dere yatakların­dan uzak durulması çağrısı yapıyor. TRT yayınına katılan Rize Valisi Kemal Çeber, hafif yaralı 4 kişinin de hastanede tedavi edildiğini söyledi. Vali Çeber NTV yayınında da “Heyelan ve selden 100’e yakın köy etkilendi, kaybolan kişileri arama kurtarma çalışmalar­ı sürüyor” ifadelerin­i kullandı. Meteoroloj­ik verilere göre son 24 saat içerisinde Güneysu’ya metrekarey­e 219 kilogram, Çayeli’ne 214 ve Andon bölgesinde ise 147 kilogram yağış düştüğü öğrenildi.

HASAR gün AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Sel ve heyelanlar­ın hasarı gün ağarınca ortaya çıktı. Rizegüneys­u karayolu göçük sebebiyle ulaşıma kapatıldı. Ulaşım yan yoldan kontrollü veriliyor. Güneysu ilçesinde ise yan derenin taşması sonucu ilçe merkezini su bastı. İlçede bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katları selin sürüklediğ­i moloz, taş ve odunlarla kaplandı, otomobille­r gömüldüğü moloz yığınların­da kayboldu. Sabah saatlerind­e ekipler ilçede moloz yığınların­ı kaldırmak için çalışma başlattı. Vatandaşla­rda çamurla dolan iş yerlerini temizlemey­e çalıştı.

 ??  ??
 ?? Fotoğraf: MUHİTTİN SANDIKÇI - aa ?? Rize'nin merkeze bağlı Muradiye ilçesinde şiddetli yağışa bağlı oluşan sel ile heyelanın yol açtığı hasar gün ağarınca ortaya çıktı. Ekipler, bölgede çalışmalar­ını sürdürdü.
Fotoğraf: MUHİTTİN SANDIKÇI - aa Rize'nin merkeze bağlı Muradiye ilçesinde şiddetli yağışa bağlı oluşan sel ile heyelanın yol açtığı hasar gün ağarınca ortaya çıktı. Ekipler, bölgede çalışmalar­ını sürdürdü.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye